için kaldı

Depremde yıkılan binalara soruşturma

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde yıkılan her binayla ilgili 7 farklı soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Depremde yıkılan binalara soruşturma
Son Güncelleme: 30 Ocak 2020 Perşembe 17:11
30 Ocak 2020 Perşembe 17:00

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte meydana gelen 6,8'lik depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İl Merkezinde Sürsürü Mahallesinde çöken bir binada 14, Mustafapaşa Mahallesinde Çöken iki ayrı binada 14, Gezin kasabasında yıkılan bir binada 3, Sivrice ilçesi Çevrimtaş köyünde yıkılan 2 farklı yapıda birer, Sivrice ilçesi Ilıncak köyünde yıkılan bir yapıda da 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yıkılan her binayla ilgili 7 farklı soruşturma başlatılmıştır. Hasar gören bütün binalarla ilgili ayrı bir soruşturma açılmış olup, toplam 8 farklı soruşturma devam etmektedir."

Başsavcılık, deprem fırsatçıları için de ayrı bir soruşturma açıldığını belirterek açıklamasına şöyle devam etti: "Soruşturmalar kapsamında görevlendirilen bilirkişiler yıkılan ve hasar gören binalardan beton örnekleri almıştır. İncelemeler halen devam etmektedir. Yıkılan binaların yapımından sorumlu gerçek ve tüzel kişilerin tespit edilmesi için yer yönetimlerden ruhsat, proje, plan ve kroki işlemlerinin örnekleri talep edilmiştir. Depremin ardından sosyal medyada kamu barışını bozucu nitelikte paylaşımlar ve kişiler ile ilgili de ayrı bir soruşturma başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın kiralık ev arayışına girmesi nedeniyle ev kiralarında fahiş miktarda artış olduğu iddialarını incelemek üzere ayrı bir soruşturma başlatılmıştır. "

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar