Deprem nöbeti tutarken ailesini boğulmaktan kurtardı

6 Şubat depremlerinin yıktığı Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketi 18 can aldı. Şanlıurfa'da ailesiyle birlikte yaşayan ve onlar rahat uyusun diye deprem nöbeti tutan Mahmut Aslan, seli erkenden fark etti ve ailesini çatıya çıkararak kurtardı.

Deprem nöbeti tutarken ailesini boğulmaktan kurtardı
Son Güncelleme: 17 Mart 2023 Cuma 14:51
17 Mart 2023 Cuma 14:49

Maraş depremlerinin ardından Şanlıurfa ve Adıyaman bu kez de sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Depremden sağ kurtulan 18 kişi sel felaketinde yaşamını yitirdi.

TRT Haber'in haberine göre; tek katlı evde yaşayan Aslan ailesi de sele yakalandı. O gece ailesi rahat uyusun diye deprem nöbeti tutan baba Mahmut Aslan, saat beşe kadar ayakta olduğunu söyledi.

Sel uyarısı verildiğini ifade eden Aslan, "Dereyi kontrol ediyordum, yattık. Ani bir sesle hepimiz uyandık. Eve su taşmaya başladı, pencereyi açtım. Neredeyse pencereden su gelecek" dedi.

Su seviyesinin yükseldiğini gören Mahmut Aslan, aile fertlerini tek tek uyandırdı.

Daha sonra da tek katlı evlerinin çatısına çıkardı. Ailenin 21 üyesi çatıya çıktıktan sonra sel suları yükselmeye devam etti. Bunun üzerine baba Aslan, komşu binanın duvarını kırdı ve açılan delikten hep birlikte tahliye oldular.

Aslan ailesi yaşananların ardından evlerini temizlemeye çalışıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar