Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kabine Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
22 Ekim 2018 Pazartesi 18:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan - Trump görüşmesi 

Erdoğan Trump telefon görüşmesine dair açıklamalarda bulunan Sözcü Kalın, "Münbiç yol haritasının önemi vurgulandı. Trump ile görüşmede FETÖ ile mücadele de görüşüldü. Trump, İdlib Mutabakatı nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etti. ABD ile Gaziantep'teki  eğitim önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Kaşıkçı cinayetinin önümüzdeki günlerde aydınlatılması hakkında konuşuldu." şeklinde konuştu.

'Cumhurbaşkanımız MHP hedef almadı'

Devlet Bahçeli'nin attığı tweetler ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözücü İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanımızın MHP'yi, onun tabanını hedef alan bir değerlendirmesi söz konusu bile değil. Kastettiği, özensiz hazırlanması halinde bir Af Yasası'nın doğuracağı toplumsal sonuçlardır." dedi.

'Öğrenci Andı' kararı

İbrahim Kalın, "(Danıştay'ın Öğrenci Andı kararı) Burada milli kimlikle ilgili bir tartışma yok, okullardaki bir uygulama ile ilgili bir konudan bahsediyoruz. Bununla ilgili tabii hukuki süreç devam edecek. Onun da hep birlikte takipçisi olacağız. Buradan yeni bir siyasi polemik, 'milli kimlik nedir, neyi kapsar neyi kapsamaz' gibi bir tartışmaya girmeyi çok doğru bulmuyoruz. Türk ifadesinden kimsenin herhangi bir rahatsızlığı asla söz konusu değildir. Bu ifade okullarda okunmayınca bizim ne Türklüğümüzden bir kaybımız olur ne Türklük kimliği ortadan kalkar." açıklamasında bulundu.

"Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak"

Konu, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında bir konu değildir diyen Sözcü Kalın açıklamasının devamında şunları söyledi: Türkiye, burada uluslararası hukuk çerçevesinde kendi milli hukuk kuralları çerçevesinde olayın aydınlatılması için gerekli adımları atmaktadır. Mesele, menfur bir cinayetin aydınlatılması meselesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın baştan beri koyduğu çizgi son derece nettir. Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar