Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan son dakika bedelli askerlik açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "(Bedelli askerliğe ilişkin düzenleme) Önümüzdeki birkaç gün içerisinde Cumhurbaşkanımızın imzalaması öngörülüyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan son dakika bedelli askerlik açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
31 Temmuz 2018 Salı 15:11

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma günü 100 günlük icraat programını vatandaşlarla paylaşacağını ifade eden İbrahim Kalın açıklamasının devamın şu ifadelere yer verdi: Güvenlik birimlerimiz arasında son dönemde yakalanmış eş güdüm sahada da somut neticeler vermeye devam etmektedir. Bölgesel ve küresel hadiselerden kaynaklı güvenlik mücadelemiz de devam edecek. İlgili bütün güvenlik birimlerimiz kendi aralarında oluşturdukları eş güdüm sayesinde teröre darbe üzerine darbe vurmaktadır. Bir diğer önemli konu bildiğiniz gibi Suriye'de devam eden savaş. 

Türkiye'nin duruşunun ne kadar haklı ve ilkeli olduğu kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Biz rasyonel duruşumuzu devam ettireceğiz. Türkiye tehdide asla pirim vermez. Türkiye'ye yönelik tehditkar sdil kullanması asla kabul edilmez.

"Kurban Bayramı tatili 9 gün"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıkladı.

"Türkiye kolay gözden çıkarılacak ülke değildir"

ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırım ve tehdit söylemleri hakkın açıklamalarda bulunan Kalın, "Türkiye kolay gözden çıkarılacak ülke değildir, bunu herkesin bilmesi gerekir, F-35 olur başka mevzular olur, Türkiye alternatifsiz de değildir. Yaptırım dilini bir tehdİt diline getirerek Türkiye'ye yüklenmenin kimseye faydası olmayacaktır. F-35'lerin Türkiye'ye verilmemesi bu Amerika'nın tek başına yürüttüğü bir proje değildir. Bunu engellemeye, geciktirmeye dönük bir adım atılması hakinde Türkiye'nin başvuracağı bir hukuk vardır. İşin bu noktaya gelmesini arzu etmiyoruz. Bu işe nasıl zarar vereceğini görmeleri lazım. Türkiye alternatifsiz değildir. Herkesin Türk yargısına saygı duyması gerekir. Böyle bir adım atılması durumunda Türkiye'nin adımaları hazırdır." şeklinde konuştu.

"ABD geriliminin Münbiç'i engellememesi beklentimizdir"

İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanımızın pek çok devlet başkanı ile dönem dönem telefon görüşmeleri olabilir. Bu gün yarın belirlenen bir görüşme yok. Bu belirlenebilir. Bu hafta içerisinde Dışişleri Bakanımızın Pompeo ile bir görüşmesi olabilir.Münbiç planı tasarlandığı şekilde uygulanmaya devam ediyor. Bu gerilimin Münbiç'i engellememesi beklentimizdir. Şu an böyle bir şey görülmüyor." açıklamasında bulundu.

Güney Afrika'da Sayın Cumhurbaşkanımız Putin ile ele aldı. Afrin bölgesinin kontrorülu büyük ölçüde Türkiye'de var. İdlib'de de 12 askeri gözlem noktasını kurduk. Şu ana kadar rejim kaynaklı herhangi bir saldırının olmaması için görüşmelerimiz devam etti, netice de aldık. 

"Bedelli askerlikte 21 günde geri adım yok"

Bedelli askerlik hakkında açıklamalarda bulunan Kalın, "Güzel bir süreç ilerliyor. Kanun tasarısı Meclis'ten geçti. Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın imzalaması bekleniyor. Gerekli detayları Milli Güvenlik Bakanımız paylaşacak. Bedelli askerlikte 21 günde geri adım yok" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Bahçeli görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gerçekleştirdiği ikili zirve hakkında açıklamalarda bulunan Sözcü Kalın, "Olağanüstü ya da acil koduyla bir durum yok, zaman zaman bu tür görüşmeleri hep birlikte müşahede edeceğiz." vurgusunu yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar