Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Karadeniz'de yeni keşif müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılının son Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulundu.

Son Güncelleme: 26 Aralık 2022 Pazartesi 20:35
26 Aralık 2022 Pazartesi 19:43

Yılın son Kabine toplantısı CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de sona erdi. Kritik toplantıda memur ve emekli zammı, EYT düzenlemesi, enflasyonla mücadele ve zincir marketler de yer aldı..

 İşte Erdoğan'ın konuşmasının satır başları...

"Birazdan doğalgazdaki yeni müjdeleri paylaşacağız. Asgari ücret 8507 olarak ilan ettik. Asgari ücret 2021'e göre 3 kat, yılbaşına göre 2 kat artımış oldu. Asgari ücrete verdiğimiz devlet katkısını da 250 liraya çıkardık. Yani 8507 liralık asgari ücretin 250 lirası işveren tarafından değil devletçe ödenecektir. EYT'yi yıl başından önce gündemden çıkartmak istiyoruz.

ENFLASYONDA TEK HANE MESAJI

Yılbşından itibaren aşağı inecek enflasyonun yıl sonunda yüzde 30'un altında gerileyeceğini ümit ediyoruz. Amacımız 2024'te ülkemizi tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır. Bugüne kadar her mücadelemizi milletimizle birlikte verdik. Ülkemizin tüm potansiyalini sonuna kadar kullanıyoruz.

FIRSATÇILARA ÇOK SERT TEPKİ

Bu arada girdi maliyetlerin üstünde artış yapan fırsatçılarla mücadelemize devam edeceğiz. Fırsatçılar bizim gözümüzde günübirlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içerisinde olduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzedelerdir, ahlaksızlardır, namussuzlardır. Milletimin her ferdinin bu fırsatçılara hak ettikleri dersi vermelerini bekliyorum."

ÜCRETSİZ YEMEK İMKANINA SAHİP ÖĞRENCİ SAYIMIZI 5 MİLYONA ÇIKARACAĞIZ"

Özel yetenekli öğrencilerimize hizmet veren 379 bilim ve sanat merkezine erişimi kolaylaştırmak için tüm ilçelerimizi kapsayacak şekilde genişleteceğiz. En fazla enerji tüketen bir okulumuza toplamda 60 megavat kapasiteli çatı üstü güneş enerji sistemi kuracağız.

Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik çalışmaları yoğunlaştıracağız. Değerler eğitimini ana sınıftan itibaren sistemin temel unsurlarından biri haline getireceğiz.

Yetişkinlerin yüzde 25'ini halk eğitim merkezlerinin faaliyetlerine dahil edeceğiz. Okullarda ücretsiz yemek imkanından yararlanan öğrenci sayımızı 5 milyona çıkartacağız.

Gençlik ve sporda ülkemizin 81 iline yaydığımız, her yıl 3 milyondan fazla üyesine hizmet veren gençlik merkezlerimizin sayısını 432'ye çıkardık. Daha çok evladımızın erişimini sağlamak için yaş aralığını 12-25'e çıkardığımız gençlik kamplarımızdan 182 bin kişi yararlandı."

"YURTLARIMIZI GENÇLERİMİZE ÜCRETSİZ AÇTIK"

Gençlik ve sporda ülkemizin 81 iline yaydığımız, her yıl 3 milyondan fazla üyesine hizmet veren gençlik merkezlerimizin sayısını 432'ye çıkardık. Daha çok evladımızın erişimini sağlamak için yaş aralığını 12-25'e çıkardığımız gençlik kamplarımızdan 182 bin kişi yararlandı.

Katılımcılığa çağımızın becerilerini kazandırmayı hedefleyen vizyon kulüplerimizin eğitim programıyla 45 bin gencimize ulaştık. 104 atölyede süren dene yap projesiyle 1 yılda 15 bine yakın gencimiz eğitimden istifade etti.

Genç iklim elçileri projesini başlattık. Sanat, spor, kitap, seyahat gibi çalışmalara 750 bin gencimiz iştirak etti. Yurtlarımızı gençlerimize ücretsiz olarak açtık. Bu projeden 325 bin gencimiz yararlandı.

Sportif yetenek taramaları kapsamında 1 yılda 1 milyon 459 bin öğrencimizin profesyonel spor hayatına geçişine rehberlik yaptık. İlkokul 3 ve 4. sınıflarda 2 milyon 322 bin çocuğumuzu yüzme kurslarına dahil ettik.

"27 MİLYAR LİRA KREDİ ENDEKS BORCUNU SİLDİK"

Ülkemizin genelinde açtığımız 108 yükseköğrenim yurt binasını akademik yılın başında öğrencilerimizin istifadesine sunduk. Öğrencilerimizin kredi burs, lisansta 1250 liraya, yüksek lisansta 2 bin 500, doktora da 3 bin 750 liraya çıkardık.

Bu yıl 850 bin öğrencimize yurtlarda hizmet veriyoruz. Yurtlarda kalan öğrencilerimize beslenme yardımını 1800 liraya yükselttik. Gençlerimize kredi ödemeleriyle ilgili verdiğimiz söz; 27 milyar liralık endeks borcunu sildik. Ayrıca üniversite gençlerimizin harç sorunu vardı. Bununla ilgili devamlı boykotlar yaparlardı. Biz hiç bu işi uzatmadık, harç olayını kaldırmak suretiyle üniversite gençliğinin harç sorununu bitirmiş olduk.

Büyük ilgi gören kamplarımızda ev sahipliği yaptığımız gençlerimizin daha iyi vakit geçirmelerini sağlayacak programlar geliştireceğiz . Bakanlığımızın tüm faaliyetlerinin planlama ve uygulama aşamasında gençlerimize daha çok söz hakkı vererek özgüvenlerini artıracağız."

YENİ KEŞİF MÜJDESİ

Fatih Sondaj gemimiz Çaycuma-1 sondajında denizin 3023 metre altında 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfetti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar