Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail zulmüne karşı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Büyük Filistin Mitingi'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz
Son Güncelleme: 28 Ekim 2023 Cumartesi 17:08
28 Ekim 2023 Cumartesi 16:44

İşte Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

GAZZE İÇİN KIYAMDAYIZ

Kardeşlerim, sizin bugün burada öyle büyük bir milletsiniz ki bunu farklı bir şekilde ortaya koydunuz. Bugün Gazze için yüreklerimizin yangını cümle aleme haykıracağız. Ufkumuzun uzandığı her yerde kalplerini ve gözlerini bize çevirmiş kardeşlerimizin dertleriyle dertlendiğimiz, gerektiğinde sınırlarımızı açtığımız gibi, Gazze için de dün olduğu gibi bugün de kıyamdayız. Maalesef, ülkemin siyasileri içerisinde, Hamas'ı Netanyahu'ya bırakan talihsizler var, Netanyahu nasıl teröristse Hamas'ta teröristmiş. Hamas nedir, bundan bi haber olan bedbahtlar var. Onlara ülkemde oy atanlar da şu an iyi düşünmesi lazım. Bugün burada yaşadığımızı tarih bize yaşatmasın inşallah.
Pek çok coğrafya için biz gözyaşı döktük. Bugün birileri Gazze'yi uzakta, çok uzakta bizimle alakası olmayan bir yer olarak görüyor. Halbuki bir asır önce bu millt için Adana neyse Gazze de oydu. Tıpkı Edirne neyse Üsküp'ün, Kırklareli neyse Selanik'in o olduğu gibi Gazze de vatan topraklarının ayrılmaz sandığımız bir parçasıydı. Çanakkale şehitliğine yolunuz düştüğünde muhakkak gidin. Orada Balıkesirli'nin olduğu gibi, Gazzeli'yle Üsküplü'nün yan yana yattığını göreceksiniz.

İSRAİL SEN BİR İŞGALCİSİN

İsrail sen buralara nasıl girdin. Sen bir işgalcisin, sen bir örgütsün. Türk milleti bunu biliyor. Batı sana borçlu ama Türkiye'nin sana borcu yok. Türkiye sana borçlu olmadığı için Erdoğan böyle konuşuyor. Ama ne yazık ki Batı'nın her ülkesi sana borçlu. Bu yüzden konuşamıyorlar. Sana ziyarete geliyorlar, ziyarete gelerek adeta senden af diliyorlar. Bizim böyle bir derdimiz yok.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar