Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Baykal talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla dünyaca ünlü beyin cerrahı Uğur Türe, Baykal'a bakmak için Ankara'ya götürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Baykal talimatı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
18 Ekim 2017 Çarşamba 09:39

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın hastanedeki tedavisi sürüyor.

SON DAKİKA: YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI


Deniz Baykal az önce yoğun bakımdan çıktı. Nöroloji bölümüne sevkedilen Baykal'ın uyutulmaya devam edildiği öğrenildi.

BİR AMELİYAT DAHA GEÇİREBİLİR


Deniz Baykal, bugün tomografiye alınacak ve sonuçlara göre tedavi süreci şekillenecek.

Tomografi sonuçlarına göre Deniz Baykal'ın bir ameliyata daha alınabileceği belirtildi.

SOLUNUM DESTEĞİ SAĞLANIYOR


Bilinci kapalı olduğu öğrenilen Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla açıklama yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, "Solunum desteği sağlanıyor, bilinci kapalı" ifadelerini kullandı.

Dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal'ın doktorunu aradı, Baykal'ın durumuna ilişkin bilgi aldı. Ardından Özel Kalemi Hasan Doğan'a talimat verdi. Hasan Doğan, Yeditepe Üniversitesi Başkanı Bedrettin Dalan'a ulaştı ve Yeditepe Üniversitesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Türe'yi Ankara'ya götürdü.

Deniz Baykal'ı kontrol eden Türe, Baykal'ın durumunun stabil olduğunu ve beyin ölümünün gerçekleşmediğini açıkladı.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a tedavi gördüğü hastanede 3. defa operasyon yapıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş, Baykal’ın son durumu hakkında bugün açıklama yapmıştı. İbiş, "Şu anda kanama yok. O konuda içimiz rahat. Deniz Bey, hem beynin istirahatte tutulması hem yeni beyin hasarlarına karşı koruyucu tedbir olması hem de akciğer fonksiyonları yönünden desteklenmesi nedeniyle şu anda uyutuluyor" demişti 

KAN BİRİKİNTİSİ TEMİZLENDİ

Baykal’ın dün sabahki ameliyatın sonucu yara kenarında oluşan kan birikintisi doktorlar tarafından temizlendi. İşlem, enfeksiyon riskine karşı ameliyathanede yapıldı. Temizleme işleminin ardından Baykal’ın tomografisi çekildi. Tomografi sonuçlarının doktorlar tarafından değerlendirmeye alındığı öğrenildi.

CHP’li Metin Lütfü Baydar hastanede yaptığı açıklamada, “Cilt altına alınan kanama ameliyathanede yapıldı” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, “Beyindeki kanama ve ödem  üst düzeyde seyrediyor. Solunum desteği, beyin desteği sağlanıyor, bilinci kapalı olarak uyuyor. Anlık iyi de olabiliyor kötü de olabiliyor. Beyin çok hassas bir organ. Umutlarımızı koruyoruz ancak bazı olumsuzluklar yaşadık. Yoğun bakımda destek tedavileri devam edecek. Tomografi kontrolü sabah planlanıyor. 1 saat sonra farklı bir bulgu gelişebilir” açıklamasını yaptı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar