Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretin yarın açıklanacağını duyurdu

Son Güncelleme: 21 Aralık 2022 Çarşamba 12:50
21 Aralık 2022 Çarşamba 12:45

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Geçtiğimiz cuma günü TBMM'de kabul edilen bütçenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Her vakit olduğu gibi bütçeyi de milletin bütçesi olarak hazırladık öyle de uygulayacağız. Ülkemizin önündeki tehditleri değerlendiren bir muhalefet göremiyoruz.

Bütçe müzakereleri komisyonlarda 36 gün, Genel Kurul'da 12 gün sürdü. 262 milletvekili değerlendirmeleriyle bütçe görüşmelerinde bifiil görev aldı.

Hükümetlerimizin 20'nci ve Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl bütçesinde emeği, katkısı olan herkesi tebrik ediyorum.

Genel Kurul'da birkaç tatsız görüntü dışında demokratik olgunlukta görüşmelerin devam etmesini sağlayan milletvekillerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Program ve proje yoksunu muhalefet partileri kifayetsizliklerini göstermeye devam etmiştir. Muhalefetin tutumuna baktığımızda Cumhuriyetimizin 100 yıllık serencamının muhasebesini yapan bir akıl göremiyoruz.

Bölgesel ve küresel gelişmeler ışığında ülkemizin önündeki tehdit ve fırsatları değerlendiren bir analiz göremiyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrına dair vizyon da göremiyoruz.

Yalanları, iftiraları, çarpıtmaları tekrarlayan bir zihniyetin hesaplarına ve hezeyanlarına tekrar şahit olduk. Bu tablo bile kimlerin ülkenin ve milletin derdiyle dertlendiğini ispata yeterlidir. Bizim sözümüz bakidir.

Eğitimde anaokulundan liseye her seviyede 351 bin yeni derslik yaptık, 750 bin yeni öğretmen atadık. Önümüzdeki dönemde her seviyede eğitimin kalitesini daha da artıracağız.

Adalette, hakim ve savcı sayısının arttırılmasında pek çok adım attık. Önümüzdeki dönemde milletimizin hukuk sistemine olan güvenini daha da artıracağız.

Güvenlikte ordumuzu, emniyetimizi, jandarmamızı, istihbaratımızı insan gücünden teknolojiye kadar her alanda güçlendirerek ülkemizi terör örgütlerinden ve suç çetelerinden arındırdık. Önümüzdeki dönemde bölgesel ve küresel tehditlere karşı daha etkin şekilde korunacağız.

Daha fazla vatandaşımızı sosyal destek şemsiyemizin altına alacağız. Avrupa doğal gazda şuan felaketler yaşıyor. 81 ilde doğal gazı yaygınlaştırdık.

Enerjide kurulu düzenimizi 3 kat artırdık yerli ve yenilenebilir kurulu enerji gücümüzü yüzde 65 seviyesine yükselttik.

Varsınlar birileri kendi içlerindeki kavgayı didişmeyi, rekabeti, hırsı bize saldırarak gizlemeye çalışsın; milletimiz herkesi hakkaniyetin tartısına çıkarmayı bilir. Biz bugüne kadar Allahtan başkasına boyun eğmedik. Milletimizden başkasına razı olmadık. Milli iradenin üzerinde güç tanımadık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın sloganından şaşmadık. Eser ve hizmet aşkından asla kopmadık.

Cari fazla yoluyla büyüme noktasındaki hedeflerimize ulaştık, ulaşıyoruz. Ekonomi programımızdaki tercihlerimiz sebebiyle bizi eleştirenlerin kimileri yumuşamaya hakkımızı teslim etmeye başladı.

Enflasyonun adeta tepetaklak olacağına beraberce şahit olacağız. İşçi, memur ve emekli maaşlarına yapılacak artışların fırsatçılar yüzünden kısa sürede eriyip gitmesine izin veremeyiz.

Daha bismillah demeden 6 kafadan 6 sesin çıktığı, Herkesin birbirinin arkasından iş çevirdiği bu garip masaya bu millet geleceğini teslim etmez.

Geçtiğimiz hafta hakimlere hakaret iddiasıyla siyasi duruşu değil bireysel eylemi sebebiyle ceza alan şahsın yasak kararını akılalmaz sevinçle bayram havasıyla kutladılar. Bay Kemal oğluna sahip çık.

Asgari ücretten EYT'ye kadar bunları da hal yoluna koyacağız. Bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle yarın asgari ücret konusunu da inşallah açıklayıp onu da yoluna koyacağız.

Yatırımcının, üreten, katma değer koyan herkesin başımızın üstünde yeri var. İhracatı artırmaya dönük her adımın başımızın üstünde yeri var. Türkiye bu yılı yüzde 4-5 gibi bir büyümeyle kapatacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar