Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya provokasyonlarına prim vermeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Konteyner kentler dışında barınacaklara ev sahibi olanlar için aylık 5 bin lira, kiracı olanlar için aylık 2 bin lira kira yardımı yapacağız." dedi. Erdoğan ayrıca "Özellikle sosyal medya platformları vasıtasıyla sizleri galeyana getirmek isteyen provokatörlere prim vermeyin." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya provokasyonlarına prim vermeyin
Son Güncelleme: 10 Şubat 2023 Cuma 18:31
10 Şubat 2023 Cuma 18:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

-Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının 19 bin 388, yaralı sayısının 77 bin 711 olduğunu açıkladı.

-Öncelikle 100 milyar TL'lik kaynak tahsis ettik, AFAD acil yardım ödeneğinden hane başına 15 bin lira yardım yapmaya başlıyoruz.

-Çevre Bakanıma talimatı verdim, TOKİ süratle 10 illimizde bir taraftan enkaz kaldırma çalışmalarını yapacak, diğer taraftan rezerv alanlarında inşaatların yapımına başlayacağız.

-Özellikle sosyal medya platformları vasıtasıyla sizleri galeyana getirmek isteyen provokatörlere prim vermeyin.

-Ayrım gözetmeden burada canla başla çalışan herkesten Allah razı olsun. Devlet tüm imkanlarıyla vatandaşın yanındadır."

- Şu anda binlerce tır deprem bölgesine geliyor, bu millet vefakar, bu millet cefakar, bu millet hiçbir zaman mağdura mazluma el uzatmadan yapamaz.

- İçinden geçtiğimiz karanlığın üstesinden hep beraber geleceğiz.

- Konteyner kentler dışında barınacaklara ev sahibi olanlar için aylık 5 bin lira, kiracı olanlar için aylık 2 bin lira kira yardımı yapacağız.

- Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızdan devletlerine güvenmelerini istiyorum, bazı istismar şebekelerine sakın kulak vermeyin.

- Ülkemizin daha önce yaşadığı felaketlerdeki yaraları nasıl hızla sardıysak inşallah burada da aynısını yapacak, hiç kimseyi aç açıkta bırakmayacağız

-Bu süreç istismar süreci değildir. Bugün birlik olma, dayanışma günüdür, tek yürek olarak vatandaşlarımızla el ele verme günüdür."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar