Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyükşehir 3 yıldır CHP'de depreme yönelik bir şey gördünüz mü?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dörtyol Meydanı'nda 60 bin Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni'nde konuştu.

Son Güncelleme: 19 Ağustos 2022 Cuma 21:50
19 Ağustos 2022 Cuma 18:41

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Geçtiğimiz hafta restorasyonu tamamlanan Üsküdar Ayazma Camimiz ile gerçekten iftihar verici eser olan Medeniyet Üniversitemizin kütüphanesini hizmete açtık. Temmuz ayında İbn Haldun Üniversitemizin mezuniyet törenine katıldık. Ukrayna tahılının İstanbul Boğazı üzerinden taşınması törenine şahitlik ettik. İstanbul'da yenilenen arkeoloji müzelerimizi hizmete açtık. Yakın tarihinde en büyük ihanet olan 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü vesilesiyle şehit ve gazilerimizi Saraçhane'de andık.

İstanbul'un Fethi'nin 569. yıldönümünün coşkusunu da Millet Bahçesi olarak düzenlemeye başladığımız Atatürk Havalimanı alanında hep beraber yaşamıştık. Eğitim, kültür, sanat, uluslararası etkinliklerden milli bayramlarımıza kadar ülkemize ve şehrimize değer katan, her anında İstanbul'da birlikte olduk, birlikte oluyoruz.

Az önce sordum; şu anda resmi rakam nedir? Dediler ki; 60-70 bin. Esenler'de şu anda 60 bin 70 bin kişinin katılımıyla bu muhteşem töreni yapıyoruz. Bu önemli törenle vesilesiyle İstanbul'umuzun güzide ilçelerinden Esenler'de sizlerle beraberiz. 2 gün önce 18 bin insanımızı toprağa verdiğimiz 17 Ağustos 1999 depreminin 23. yıldönümüydü. Depremin üzerinden 23 yıl geçti ama acısı yüreklerimizde hala ilk günkü gibi tazedir. Rabbimden bizleri her türlü afet, felaketten muhafaza eylemesini diliyorum.

O felaketin olduğu dönemde bu ülkenin iktidarında kim vardı? Şu anda rahmetli olmuş Ecevit vardı, değil mi? Peki o deprem afetinde acaba iktidar ne yaptı? Tamamen bittiler. Tükendiler. Fakat biz iktidara geldik, bütün bu yıkılan yerleri ayağa kaldırdık. Bingöl depremini hatırlayın, Van depremini, Simav'ı hatırlayın, Kütahya'yı hatırlayın. Sakarya'yı, Gölcük'ü, Kocaeli'nin genelini hatırlayın, hepsinde anında Malatya'da, Elazığ'da bütün şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırdık. Çünkü biz söz verdik mi yaparız ve yaptık.

Bugüne kadar İstanbul’da 300 bin konutu dönüştürerek tarihi bir ilke imza attık. Fikirtepe gibi kangrene dönüşmüş bir yerde bile 15 bin konut dönüştürüyoruz. Fatih’in emaneti İstanbul’u binlerce yılda olduğu gibi dünyanın gözbebeği olana kadar durmadan çalışacağız.

Esenler’de inşa edilen evler daha büyük bir dönüşümün tetikçisi olmuştur. Projede 22 cami var, yatak kapasitesi 500’ü bulan sağlık tesisi var. Sosyal ve kültürel tesisiler var. İnsanlardan yük alan sosyal ihtiyaçlara erişim sağlayan şehir özelikleri var. 35 bir kişinin istihdam edileceği teknoloji geliştirme yeri var.

BÜYÜKŞEHİR 3 YILDIR CHP'DE DEREME YÖNELİK BİR ŞEY GÖRDÜNÜZ MÜ?

Ülkemiz doğudan batıya yer alan fay hatlarına sahipken uzunca süre buna sırt dönülmüştür. İstanbul’da büyük şehir CHP’de CHP şu görevi aldı alalı 3 yıl oldu. 3 yıl içinde depreme yönelik bir şey gördünüz mü? Sel afeti oluyor, yangın oluyor beyefendi nerede? Tatil yapıyor. İstanbullu gelecek seçimde tercihini yaacaktır.

Tarım Kredi Kooperatifi’nde diğer ürünlerde de yüzde 25-30 gibi indirimler yapacağız. Derdimiz vatandaşa karşı ucuz fiyatlarla ürün vermek.

Önümüzdeki ayın ortasında konut ve kire fiyatlarındaki yükselişin önüne geçecek yeni bir hamleyi milletimizle paylaşacağız

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar