için kaldı

Erdoğan'dan CHP'li Özgür Özel'e tepki: Adı Özgür ama soyadı çok garip

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suudi Arabistan ile yeni bir dönemin başlaması gayreti içinde olacağız" dedi. Erdoğan, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in sözlerine de yanıt verdi.

Son Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 17:20
28 Nisan 2022 Perşembe 16:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Ramazan aynı zamanda dayanışma, dostluk, kardeşlik bağlarını güçlendirme ayıdır. Bölgemizde sükunun hakim kılınması, çatışmaların sonlandırılması için samimiyetle çaba harcıyoruz. Aramızdaki siyasi, askeri, kültürel ilişkilerin artırılması noktasında yeni bir dönemin başlaması için gayret içerisinde olacağız.

Ekonomilerimizin birbirini tamamlayıcı yapısı Suudi yatırımcıları ülkemize çeken noktaların başında geliyor. Bu yıl Hac ve umrenin yeniden başlayacak olmasından memnuniyet duyuyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız için gerekli çalışmaları sürdürmektedir.

Türkiye - Suudi Arabistan ilişkilerini tüm boyutlarıyla gözden geçireceğiz. Bölgesel ve uluslararası gelişmeler de gündemimizde olacak. Tehditlerin karmaşıklaştığı bu dönemde diyalog ve işbirliği bölgenin istikrarı bakımından zaruridir. Terörün her türlüsüne karşı olduğumuzun her fırsatta altını çiziyorum. Ziyaretimin karşılıklı güven ve saygı noktasında ilişkilerimizi daha da güçlendirmesine vesile olmasını diliyorum. 

PUTİN'LE GÖRÜŞME

Bölgede barışın yakın olması temennisi içerisindeyiz. Guterres bize uğradı, sonra Moskova'ya geçti, sayın Putin'le, Lavrov'la yaptığı görüşmelerin de olumlu geçtiği istikametinde Guterres görüşmeden sonra beni tekrar aradı, görüşmelerin olumlu olduğu istikametinde bana bilgiler verdi. Putin'le yaptığım görüşmede Putin de aynı kanaatleri ifade etti. Putin'in arama gerekçesi malum Rusların Amerika'daki bir vatandaşlarının esir alınması, ABD'nin de Moskova'da vatandaşlarının esir alınması. Her ikisinin takasıyla alakalı biz devreye girdik. MİT'in devreye girmesiyle Ankara'da takas gerçekleşti. Bunun için sayın Putin bize teşekkürde bulundu. 'Sizlerin bu konularda attığınız adımlara inanıyoruz, son adım da olumlu gelişme oldu, bundan dolayı teşekkür için aradım' dedi. 'Bundan sonra da sıkı temas halinde olalım, süreci olumlu şekilde neticelendirelim' dedi. 

ÖZGÜR ÖZEL'İN OSMAN KAVALA AÇIKLAMASI

'Bu zatın ifadeleri, vekil olduğu için cezai dava olamayacak ama manevi tazminat için avukatlarımız davalarını açıyorlar. Bunlarla hareket eden ağzı bozuk tipler kimlerse avukatlarımız davalarını açacaklar. Dokunulmazlığı olan var olmayan var. Olmayanlar için cezai davalar açılabilir. Adı Özgür ama soyadı çok garip olan bu zatla ilgili avukatlarımız davaları açıp, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na hakaret yapılabilir mi, yapılamaz mı? Demek ki ders almamış. Avukatlarımız davalarını açacaklar. Bunlar manevi tazminat davalarıdır. AİHM'lik iş kalmadı artık bitti o iş. Burada hüküm giydi. Hüküm giydiği için bu işin AİHM'le alakası kalmadı. Bu ağırlaştırılmış müebbettir. Bu karara yerlisi yabancısı herkes saygı duymak zorunda. Başka ülkelerin hukuku var da bizim yok mu? Türkiye'de yerli Soros, Gezi olaylarının koordinatörlüğü sebebiyle devleti hiçe sayan ki bunun bedelini ödeyecektir.'

BİDEN'LA DA GÖRÜŞME OLACAK MI?

Sayın Putin zaman zaman beni arıyor, zaman zaman ben onu arıyorum. Biden ararsa onunla da bu görüşmeyi yaparız. Mesele kimin ne zaman kiminle görüşeceği meselesidir.

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, karara tepki gösterip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik, "Kavala özgürdür. Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkum olacaktır, hesap verecektir. Ant olsun, ant olsun, ant olsun." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar