Erdoğan: Uluslararası kuşatma altındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan: Uluslararası kuşatma altındayız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
18 Eylül 2018 Salı 11:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni öğretim yılının açılış töreninde konuştu. İktidara geldiklerin zamandan itibaren eğitim ve öğretime önem verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, reformlara imza atmanın sadece vizyon meselesi olmadığını aynı zamanda cesaret işi olduğunu da belirtti.

İktidara geldiklerinden beri eğitim ve öğretime önem verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, reformlara imza atmanın sadece vizyon meselesi olmadığını aynı zamanda cesaret işi olduğunu da açıkladı.

Eski öğretim mantalitesini rafa kaldırdıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim sisteminin eksikliklerini gidermek için son 16 yılda büyük adımlar attıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

 “Önüne çıkan engellere takılan insanlar zafere ulaşamaz. Önümüze çıkan engellere aldırmadık. İdeoloji göle olaylara bakmadık.

Vasıflı öğretmen olmadan vasıflı gençlik yetiştiremezsiniz. Okullarımıza 84 elektronik kütüphane kazandırdık. Zengin kadar fakir de kaliteli eğitim öğretim imkanına kavuşsun istiyoruz. Biz kırtasiyede sıra bekliyorduk. Kitaplarımız alabilecek miyiz diye? Biz bunları aşacağız dedik. Kitapları eğitim başladığı zaman sıraların üstüne koyduk.

Bu sene bazıları proveke etmek istedi. Bakanlık seferber oldu ve yetiştirdik. Çocuklarımız 50-60 kişilik sınıflarda eğitim alıyordu. Türkiye bu alanda sıçrama yaptı. Sınıflarda daha az öğrenci oluyor artık.

Biz kaynak kitaba ulaşmak için çok imkanları seferber ettik. Şimdi ise çocuklarımız birkaç tuşla kaynağa ulaşabiliyor.

Bugün sınıflarımızda temel sorun dikkat eksikliğidir. Çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız. Bu durumu değiştirecek, Öğrencilerin dikkatini sağlayacak adımlar atmalıyız."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar