Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur, faiz ve fiyat artışı oyunlarını görüyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur, faiz ve fiyat artışı oyunlarını görüyoruz!
Son Güncelleme: 22 Kasım 2021 Pazartesi 20:11
22 Kasım 2021 Pazartesi 19:03

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 15.30'da toplandı. Kritik toplantı 3 saat 15 sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

Sözlerime bir müjdeyle başlamak istiyorum. Geçtiğimiz yıl İzmir'de yaşanan deprem sonrası kentte yeni konutlar yapıldı.

7 ayrı bölgede bin 391 konut, 302 dükkan inşa ettik. İnşallah bu konut ve yapıları 26 Kasım'da vatandaşlarımıza bizzat teslim edeceğiz. Kalan konutların inşasını da etaplar halinde en kısa sürede bitireceğiz. İzmirli depremzedeler 160-360 bin TL arasında ev sahibi olacaklar.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

Kurdaki rekabet gücü yatırımda, istihdamda artışa yol açar. Ülkemizde yaşanan tam da budur. Ülkelerin enflasyonu yenmek için farklı yöntemler izlediğini görüyoruz. Bugüne kadar tüm ülkelerde geçerli enflasyonla mücadelede tek bir yöntem yoktur. Geçmişte enflasyon sorunu bulunmayan ülkelerin ortak özelliği cari açık vermemeleridir.

"BİZ MÜCADELEYİ SEÇTİK"

Cari açığı olup da enflasyon sorunu yaşamayan ABD gibi ülkelerin avantajı da paralarının rezerv paralar olmasıdır. Geçmişte 1929 ve 2008 büyük krizlerini yaşayan küresel ekonomi yeni sınamalar karşısında ciddi bir bocalama içindedir. Karşımızdaki bu durum bizi bir seçime zorlamıştır. Biz mücadeleyi seçtik. 

"EKONOMİK KURTULUŞ SAVAŞINDAN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ"

Ülkemizi denklemin dışına çıkarmak isteyenlerin kur, faiz, fiyat artışı oyunlarını görüyoruz. Milletimizi bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkaracağız

"FAHİŞ FİYAT ARTIŞI YAPANLARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

Politika faizinin düşük tutulmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Kurun piyasadaki hareketlerini takipte özellikle kararlıyız. Kurdaki yükselişi bahane ederek hiçbir mantıklı izahı olmayan fahiş fiyat artışı yapanlara göz açtırmayacağız, hepsinin tepesine bineceğiz.

"FAİZ SEBEP, ENFLASYON SONUÇTUR"

Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bu tespitimiz ülkemizin bugüne kadar yaşadıklarından çıkardığımız derslere bağlıdır. Yeni küresel sistem arayışları ve ülkemizin sahip olduğu güçlü alt yapı böyle bir mücadele için bize uygun bir zemin sağlamaktadır. Ülkemizin ve milletimizin ekonomik kurtuluşu için böyle davranmamız, bu mücadeleyi vermememiz gerekiyor.

İnşallah önümüzdeki aylardan itibaren bu politikanın insanların günlük hayatında olumlu yansımalarını görmeye başlayacağız.

ASGARİ ÜCRET MESAJI

Çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücrette de sürdüreceğiz.

AŞI ÇAĞRISI

Salgına karşı tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor. Biraz daha dikkatli, özenli davranmaya ihtiyacımız var. Aşı olmayanlar lütfen aşılarını olsunlar.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar