Nevşin Mengü'den seçim değerlendirmesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan itidalli, muhalefet telaşlı

14 mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci tura kaldı. Muhalefete yakınlığı ile bilinen gazeteci Nevşin Mengü, ikinci tura doğru giderken adayların kampanya sürecini değerlendirdi. Mengü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın itidalli davrandığını belirtirken, muhalefette ise bir telaş olduğunu belirtti.

Son Güncelleme: 19 Mayıs 2023 Cuma 22:44
19 Mayıs 2023 Cuma 16:34

14 Mayıs'ta Türkiye, 13. Cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan'ın yarıştığı seçimlerde Muharrem İnce son anda çekilmişti.

Adaylardan kimse 50+1 ulaşamayınca seçimler ikinci tura kaldı. Seçimden yüzde 5,17 oy ile çıkan Sinan Oğan, aldığı oy oranıyla ikinci turun kilit ismi haline gelirken, Oğan’ın hangi adaya destek vereceği merak konusu olmaya başladı.

 SÖYLEM DEĞİŞTİRDİLER

Seçim sürecinde yumuşak bir üslup kullanan Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu, söylemlerini değiştirdi. kılıçdaroılu yaptığı son konuşmasında sert bil dil kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşması sırasında, "Terörü bitireceğim, mültecileri göndereceğim." söylemlerini çokça vurguladı.

Nevşin Mengü yorumladı

CHP'nin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir anda U dönüşü yapmasını muhalefete yakınlığıyla bilinen Nevşin Mengü yorumladı.

"Muhalefette telaş var"

Nevşin Mengü, şu anda muhalefette olan tek şeyin panik olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun tam tersi şekilde itidalli bir şekilde kampanyayı yürüttüğünü belirten Mengü, muhalefetteki telaşa karşılık nasıl bir önlem alınacağını sordu.

"Bir günde masaya yumruk vurur hale geldi"

Seçmenin bu kısa süre içerisinde yapılan 180 derecelik dönüşü satın almayacağını belirten Mengü, "Bu zamana kadar Kılıçdaroğlu eliyle kalp yapıyordu bir günde yumruğunu masaya vuruyor. Seçmen bunu neden satın alsın?" dedi.

"Cumhur İttifakı, Oğan'la pazarlığa girmez"

Sinan Oğan'ın kime destek vereceğini de yorumlayan Mengü, "Cumhur İttifakı’nın Sinan Oğan’la bir pazarlığa gireceğini tahmin etmiyorum." dedi.

"Kılıçdaroğlu'nun Göç Bakanlığı verme projesi var aklında"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun milliyetçi ve göçmen karşıtı söylemlere girmesinde ana etkenin Sinan Oğan'a verilen oylar olduğunu belirten Mengü, şu ifadeleri kullandı:

'Gidecekler kardeşim’ diyor, belli ki seçimler düzensiz göçmenler üzerinden götürülecek, ivedilikle Sinan Oğan ve Ümit Özdağ ile bir anlaşma yapılmak isteniyor. Sinan Oğan’ın eli güçlü şu anda ve Kılıçdaroğlu’nun ona bir Göç Bakanlığı verme projesi var aklında. Şöyle diyorlar galiba bu adam kaç almış yüzde 5, ne demiş göçmen o zaman biz de oradan yürüyelim.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar