Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bay Kemal, sen darbecisin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum İstasyon Meydanı'nda halka hitap etti. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu kastederek "Bay Kemal, sen darbecisin darbeci, sen darbecilerle berabersin" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bay Kemal, sen darbecisin
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
28 Şubat 2019 Perşembe 14:06

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum İstasyon Meydanı'nda halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Erzurum Kongresi’nin 100. Yıl dönümüme hazırlanıyoruz"

- Milli mücadelemizin ateşi Erzurum’da yakılmıştı. Erzurum Kongresi’nin 100. Yıl dönümüme hazırlanıyoruz. “Vatan bir bütündür, bölünemez, manda ve himaye yani vesayet kabul edilemez” sözünü bir asır önce Erzurum’dan söylemiştik.

"Kürdistan Kuzey Irak’ta, çok seviyorlarsa oraya gitsinler"

- Bu ülkeyi bölemeyecekler. Kürdistan Kuzey Irak’ta, çok seviyorlarsa oraya gitsinler, benim ülkemde Güneydoğu var. CHP, HDP, sözde İyi Parti ve ne yazık ki Saadet Partisi, dördü bir araya gelmişler. Kişi sevdikleriyle beraberdir. Bizim ittifakımızın adı Cumhur İttifakı, 15 Temmuz’da başladı.

"24 katrilyon yatırım yaptık"

- Biz sadece her fırsatta Erzurum’a gelmekle kalmadık, yatırımlarla ve hizmetlerle Erzurum’a layık olmaya çalıştık. Bugüne kadar Erzurum’a 24 katrilyon lira yatırım yaptık. Atatürk Üniversitesi bünyesinde Açıköğretim Fakültesi’ni kurduk, Erzurum Teknik Üniversitesi’ni şehre kazandırdık. 13 bin 776 kapasiteli yurt binaları açtık.

"Bin 200 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz"

- Erzurum Yakutiye’ye Millet Bahçesi yapıyoruz. Millet bahçesinin içine millet kıraathanesi de kuracağız. Erzurum’a bin 200 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz. Ovit Tüneli ile Erzurum’u Karadeniz’e bağladık, oralardan geçilemiyordu, biz Ferhat’ız, siz de Şirin. 3 tünel, Karadeniz limanlarını doğu, Güneydoğu’ya bağlıyor. Palandöken Lojistik Merkezini şehrimize kazandırdık. Erzurum'un kent içi trafiğini tramvay ile rahatlatmak için çalışmalara başladık. 

"Bay Kemal, sen darbecisin"

- Bugün 28 Şubat, postmodern darbenin, o utanç gününün 22. yıldönümü. Bugün 28 Şubat, başörtülü kızlarımızın üniversiteye alınmadığı günün yıl dönümü. Bu çileleri CHP ile çektik, CHP zihniyeti bu. Türkiye'nin darbeler, cuntalar, vesayetler defterinin bu karanlık sayfası bize, istiklal ve istikbalimize daha sıkı sarılmamız gerektiğini gösteriyor. Türkiye son 6 yıldır tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar çok sayıda saldırıya maruz kaldı. Bunların hiçbiri hesapsız değildi.

Bay Kemal, sen darbecisin darbeci, sen darbecilerle berabersin. Geçmişinizde de bu var kendinizi aklayamazsınız. Bay Kemal, sen bölücü terör örgütüyle berabersin, delil ortada.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar