Erdoğan'dan 'Türkiye Yüzyılı' çıkışı: Hepimiz için bir deniz feneri olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye Yüzyılı' olarak tanımladığı 'vizyon belgesine' ilişkin "Dünyanın artık yalnızca ekonomik ve siyasi değil, doğrudan insanın varoluş gayesiyle arayış içinde olduğu bir dönemde Türkiye Yüzyılı hepimiz için bir deniz feneri olacaktır" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 31 Ekim 2022 Pazartesi 11:55
31 Ekim 2022 Pazartesi 11:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine/Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı, konuşmasında; sağlık alanı başta olmak üzere küresel krizlerden, Türkiye'nin bunlarla nasıl mücadele ettiğinden ve dünyada yol gösterici olduğundan bahsetti. Erdoğan, gündemden düşmeyen 'Türkiye Yüzyılı' konusuna da değindi.

'TÜRKİYE YÜZYILI DENİZ FENERİ OLACAK'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Dünyanın dört bir yanında gönül coğrafyamızın dostlarıyla ortak hayalleri paylaşıyoruz. Dünyanın artık yalnızca ekonomik ve siyasi değil, doğrudan insanın varoluş gayesiyle arayış içinde olduğu bir dönemde Türkiye Yüzyılı hepimiz için bir deniz feneri olacaktır.

'BİLİM ÇALIŞMALARIMIZI TEKNOLOJİYİ KUTSAMADAN SÜRDÜRMELİYİZ'

Dünyada her şeyi bir meta olarak gören anlayış bunu insan için de yaptı. İnsana hizmet edecek araçlara, zamanla insanların hizmet etme durumuna gelmesi buna örnektir. İnsanı eşya seviyesine indirgeyen zihniyetin önümüze serdiği imkanlarla gidilecek yolun sonuna geldik. Bunun için insanın eşref-ü mahlukat özelliğiyle adım atmalıyız. Bilim çalışmalarımızı teknoloji kutsaması hastalığından uzak sürdürmeliyiz.

'KENDİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA DİĞERLERİNİN DE YANINDA OLDUK'

Dünyada, özellikle salgın döneminde, hastane kapılarında ölen, hizmet alamayan insanları gördük. Biz kendi vatandaşımıza olduğu gibi, az gelişmiş olarak nitelendirilen ülkelerin de yanında olduk. Her imkanımızı insanlığa seferber ettik. Bunun ardından şu anda dünyadaki gıda tedariği krizi konusunda da böyle çalışmaya devam ettik.

'AMACIMIZ ÜLKEMİZİ DÜNYANIN ŞİFA MERKEZİ YAPMAK'

Şehir hastanelerimizi açtık. Vatandaşımızın tükettiği her 100 ilaçtan 8'i yerli üretim. Dünyada Kovid-19 aşısı üreten 9 ülkeden biri olduk. Tıbbi cihaz alanında ithalatın ihracatı karşılama oranını yüzde 5'e çıkardık. Sağlıktaki dijitalleşmenin ve hizmet sunumunun verdiği imkanları yakın coğrafyayla başlayarak tüm insanlıkla paylaşıyoruz. Amacımız Türkiye'yi sağlık alanında zirveye çıkarıp, ülkemizi dünyanın şifa merkezi haline getirmek.

Küresel sistemin her alan gibi sağlıkta da belirlenmiş değerlendirme kriterlerini karşılayarak dünyaya adını yazdırmış bilim insanlarımızdan biri Prof. Dr. Aziz Sancar'dır. Bugün kendisi adına verilecek ödül vesilesiyle, onun gibilerin yetişmesi temennisiyle kendisini bir kez daha tebrik ediyorum. Buradaki tüm bilim insanlarımıza da çalışmaları için teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar