Erdoğan: Bundan sonra stokların yapıldığı depoları basacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan 48’inci Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Bundan sonra aldığımız ihbarlar sebebiyle stokların yapıldığı depoları basacağız" dedi

Erdoğan: Bundan sonra stokların yapıldığı depoları basacağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
21 Kasım 2018 Çarşamba 13:45

Önümüzdeki aylada toplantılarına hız vereceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hedefimiz seçimden önce muhtarlarımızın tamamıyla bir araya gelmektir. Böylece Cumhuriyet tarihinde hiçbir siyasi lidere nasip olmamış bahtiyarlığı yaşayacağız." dedi

 Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Dünyada demokrasinin böylesine yaygın ve etkin bir şekilde uygulanabildiği pek az ülke vardır. Siz bakmayın birilerinin Türk demokrasisini hakir görmeye çalışmasına. Gerçek demokrasi onların asla işine gelmez. Mesela AİHM dün ülkemiz aleyhine bir karar açıklamış. Neymiş? Türkiye terör örgütü PKK ile iltisaklı bir partinin eski genel başkanının yargılandığı davada özgürlük güvenlik ve seçim hakkını ihlal etmiş. Peki siz AB organlarından herhangi birinin, aynı zatın 6-8 Ekim 2014 tarihindeki olaylar sırasında insanları tamamı yalan olan beyanlarla galeyana getirip 50 masumun vahşice katletmesine yol açması konusunda herhangi bir beyanını duydunuz mu? Elinde sadece bu hadise sebebiyle aralarında Yasin Börü'nün de bulunduğu 50 insanın kanı için sergilenen gayretin milyonda biri acaba o masumlar için gösterilmiş mi? Belediye otobüsünde diri diri yakılan genç kızımıza, daha bir kaç önce patlatılan bombayla 11 aylık bebeğiyle birlikte hanım kardeşimize gösterilmeyen ilgi, onlara katledilmeyenlere adeta yağdırılıyorsa burada bir sorun vardır.

"Avrupalı dostlarımızı ikaz ediyorum"

Bugün Avrupa'nın hangi şehrine giderseniz gidin terör örgütü yandaşları at koştururken, ülkesini ve milletini seven vatandaşımıza adeta nefes aldırmıyor. AİHM sen neredesin? Bunları görüyor musun? Bunlar hakkında verilmiş bir kararın var mı?

FETÖ'cüleri baştacı yapan hiçbir ülkenin, kurumun demokrasinin adını ağzına almaya hakkı yoktur. Bunun adı özgürlük değil, düpedüz terörperestliktir, teröristseviciliktir. Buradan Avrupalı dostlarımızı ikaz ediyorum. O çok sevdiğiniz teröristler var ya, çıkarlarına dokunduğunuz gün emin olunuz sadece nefretlerini ve sloganlarını değil, silahlarını da size çevireceklerdir.

 Diyoruz ki, siz varın kendi sırça köşklerinizde dilediğiniz kararları alın. Dilediğiniz oylamaları yapın. Biz demokratik hukuk devleti vasfımızdan asla taviz vermeden, ülkemizin ve milletimizin bekası için ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz.

Gezi olayları

Dün yine bu partinin başındaki zat çıkmış, Gezi olaylarını öven, Gezici vandalları yücelten, bunun üzerinden bizi itham eden zırvalar beyan etmiş. Düşünebiliyor musun? Gezi olaylarında teröristlerin finans kaynağı olan bir kişi. Şu anda içerde. Onun arkasında kim var? Meşhur Macar Yahudisi Soros. Bu adam dünyada milletleri bölmek, parçalamakla adeta birilerini görevlendiren, parası bol ve bu paraları da bu şekilde tüketen birisidir. Türkiye'deki temsilcisi de babadan zengin ve bu imkanlarını da bu ülkeyi parçalayıp bölen; işte bu özellikle terör eylemlerine karşı her türlü bu noktada  desteği veren kişi.

"Gezi olayları CHP'nin başındaki zatın kendisi gibi bir projeydi"

Şimdi içeride. Suçu olmayan herhangi bir şeye karışmamış olanı niçin kalksın da bizim yargımız içeri alsın? Bir kez daha tekrarlıyorum. Gezi olayları CHP'nin başındaki zatın kendisi gibi bir projeydi. Bu projenin adı Türkiye'nin ayaklarına pranga vurma ihaneti. Ne diyor bay Kemal biliyor musunuz? Diyor ki bunların hepsi akademisyen... Bunları davet etseydiniz onlar zaten gelirdi.

Senin işte o beyefendi dediklerinden bir tanesi de yine köşe yazarıydı. 5 yıl 10 aya mahkum oldu. Fakat cezaevine göndermedi onu yargı. Tutuksuz devamını sağladı. Peki ne yaptı? Kaçıp Almanya'ya gitti. Şimdi Almanya'da bu zat.

"Recete diye söylediklerin sözlerin ekonomik bir değeri yok"

Dikkat ediniz bu sıkıntıların çözümü için kayda değer hiçbir fikir ürettikleri vaki değildir. Reçete diye söyledikleri sözlerin de ne ekonomik ne ticari olarak hiçbir değeri yoktur. Şimdi ekonomi yeniden toparlanmaya başlayınca bu defa meseleyi başka tarafa çekmeye başladılar. Neymiş? Türkiye buğday ithal ediyormuş. Ya dürüst ol be, artık bıktık senin yalanlarından. Bunu duyan da milletin fırınların önünde kuyruk olduğunu sanacak. Hâlbuki Türkiye yılda ortalama 21 milyon ton buğday üreten, 19 milyon ton da buğday tüketen bir ülkedir. Ne kadar fark var? 2 milyon ton fark var. Bizim böyle bir sıkıntımız yok. Ha buğday ithalatımız yok mu? Var. Hem de oldukça yüksek miktarda var. Üretimimiz tüketimimizi karşıladığına göre biz niye ithal ediyor olabiliriz? Onu da size söyleyeyim.

 Tabi ki un, makarna, bisküvi, irmik, bulgur gibi maddelere dönüştürüp dışarıya satmak üzere ithal ediyoruz. Buna ne deriz? İhracata dayalı ithal denir Bay Kemal. Yoksa bizim ürettiğimiz hamd olsun tükettiğimizi rahatlıkla karşılıyor.

Türkiye dünya çapında 3 büyük projeyle küresel çapta yerini almıştır. Birisi Star rafinerisi devreye girmiştir.

Ardından İstanbul Havalimanı’nın açılışını yaptık. Gün ola harman olan Bay Kemal o havalimanına inecek. Bunların dedeleri ezanın Türkçeleşmesini isteyenlerdir. Ezan evrenseldir.

Bu havalimanının ilk etabı 90 milyon yolcu kapasiteli.  Adam bundan rahatsız. Pazartesi günü dostum Putin ile birlikte TürkAkım projesi törenine katıldık. Bu arda döviz kuru ve faide ibre sürekli aşağıya iniyor.

"Stokların yapıldığı depoları basacağız"

Kara kuvvetlerimizde, donanmamızda, özel kuvvetlerimizle, jandarmamızla, istihbaratımızla, ilaç ve tıbbi cihaz sanayimizle, otomotiv, bilişim, gıda, tüm sektörlerimizde ülkemizi tasarımcı ve üretici konumuna taşımak zorundayız. Bu bir mecburiyettir. İşte dün söyledim, bakın dedim stok yapıyorsunuz, sebze, meyve stokluyorsunuz. Bundan sonra aldığımız ihbarlar sebebiyle stokların yapıldığı depoları basacağız. Kimse benim vatandaşıma halkıma, pahalı ürün yedirme hakkına sahip değildir. Ondan sonra da ne diyorlar? Hastalıklı, çürüktü. Sen çürüttün be..."

"Soğan fiyatları düşüş eğilimine girdi"

Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı Sakarya Mahallesi'nde yapılan denetimlere katılan Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz: Soğan fiyatları düşüş eğilimine girdi. Bir iki gün öncesine göre fiyatlarda düşüş var.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar