Cumhurbaşkanı adayları, Erdoğan, İnce ve Akşener’in oyu ne kadar?

24 Haziran’da yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı adayları olan Erdoğan, İnce ve Akşener’in oy oranları yüzde kaç? Son ankete göre partilerin oy oranları ne kadar? Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı adayları, Erdoğan, İnce ve Akşener’in oyu ne kadar?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
26 Mayıs 2018 Cumartesi 10:35

SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı adayları ve partilerin oy oranı hakkında son anket sonuçlarını açıkladı.

24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri bir arada yapılacak.  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN OY ORANI YÜZDE KAÇ?

Hakan Bayrakçı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı hakkında, “Cumhurbaşkanı birinci turda seçilemez diyorum, ama en yüksek oyu alır diyorum. 43-47 arasında oy alır diyorum. İkinciliğe Muharrem İnce daha yakındır ama Meral Akşener beklenenden daha fazla performans göstermeye başladı. İkinci turda ise Erdoğan önde gözüküyor” dedi

 AKŞENER NE DURUMDA?

SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

“Meral Hanım'a bu medyanın bir hediyesi. 3-4 ay önce bekleneni veremedi diye bir laf çıkmıştı İYİ Parti için. Şimdi gözlüyorum ki, 15-16'nın altında değil, hiçbir şekilde. Hem Meclis'le ilgili milletvekili oyları da yüksek, Meral Hanım'ın alacağı oy da yüksek. 20 bandını zorlamaya başladı Meral Akşener. Barajı geçtiği gibi, 20 bandını zorluyor.”

İNCE’NİN OY ORANI NE KADAR?

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında konuşan Bayrakçı, CHP’nin önceki seçimlerde aldığı yüzde 25-26’lık oy oranlarını geçtiğini söyledi. Bayrakçı, “İnce ilk turda 30'a yaklaşırsa finalin adı zaten Recep Tayyip Erdoğan-Muharrem İnce olur. Çok başarılı gidiyor Muharrem İnce. Örgüte bir moral verdi, toparladı. Açıkçası üçü de, iyi performansla gidiyorlar. Muharrem İnce mi finale kalacak, yoksa Meral Akşener mi kalacak? Şimdilik Muharrem İnce gözüküyor. Ancak Meral Akşener de zorluyor” ifadelerini kullandı.

"HDP BARAJI GEÇEBİLECEK GİBİ DURUYOR"

Bayrakçı HDP hakkında ise, “Selahattin Demirtaş finale kalamadığı zaman, finale kim kalırsa kalsın, Tayyip Erdoğan karşısında kim kalmışsa ona oy verecekler. HDP seçmeni 1-2 yıldır olaya, kendilerine yapılmış çok büyük bir düşmanlık olarak kabul ediyor. Oradan 11-12 puan... Milletvekili dağılımında mutlaka barajı geçecek gibi duruyorlar.” dedi.

"BAHÇELİ SEÇİMENİNİ GERİ ALMAYI BAŞARABİLDİ"

Bayrakçı MHP hakkında ise şu açıklamaları yaptı:

“TBMM'de AK Parti'nin 300 çoğunluğunu yakalayamayacağını şimdilik düşünüyorum. Orada seçmenin de enterasan bir mantığı var. Cumhurbaşkanına oy vereyim ama Meclis'te MHP'ye oy vereyim diyen var. MHP, AK Parti listelerinden aday olsaydı çok eksik kalırlardı. Bahçeli, seçmenini de geri almayı başarabildi. İYİ Parti'ye giden gitti de. MHP milletvekili sandalye dağılımında beklenenden fazla alabilir.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar