Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde adaylığı için Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli YSK’ya gitti

Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
4 Mayıs 2018 Cuma 10:26

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) gitti

Başvurusu sonrası konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Tarihi bir gün yaşıyoruz. Türkiye’nin daha istikrarlı bir yönetim sistemi için çıktığımız bu yolda bir adımı hayırlısıyla atmış bulunuyoruz. 24 haziran seçimlerinde AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu cumhur ittifakının ortak adayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için başvurumuzu Sayın Devlet Bahçeli ve bendeniz biraz önce yaptık.  Biz bu seçim en sağlam çatı altında giriyoruz. Bizim çatımız millettir. Bizim ittifakımız aziz milletimizdir. Biz, birbirine kaybettirmenin değil topyekun Türkiye’nin kazanmasını esas alıyoruz. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli ile aldığımız bu kararın ülkemiz milletimiz  siyasi hayatımız ve adayımız Recep Tayyip Erdoğan için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı’nda yer alan protokol detayları belli oldu. iki sayfadan oluşan ittifak metninde Yerli ve milli vurgusunun yapıldığı belirtildi.

Protokolde "AK Parti ve MHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan" ifadesine yer verildi. 

15 Temmuz vurgusunun dikkat çektiği metinde başta terör olmak üzere Türkiye’nin karşı karşıya olduğu iç ve dış tehditlerin altı çizildi.

Protokolde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine de ayrı bir yer ayrılarak sistemin önemi ve gerekliliği anlatıldı.  Yeni sistemin tam olarak hayata geçmesi için atılacak adımlar sıralandı.

Protokolde, "Cumhur İttifakı neden kuruldu?" sorusuna da kapsamlı bir yanıt verildi. Beka sorunu ile karşılaşmamak için AK Parti ve MHP'nin el ele verdiği belirtildi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar