Akşener: Çözümmüş, açılımmış bir daha aklınızdan geçirmeyin

TBMM’deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, 23 Haziran öncesi terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın mektubu hakkında, “Çözümmüş, açılımmış bir daha aklınızdan geçirmeyin." dedi

Akşener: Çözümmüş, açılımmış bir daha aklınızdan geçirmeyin
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
2 Temmuz 2019 Salı 12:30

TBMM’de düzenlenen haftalık olağan grup toplantılarında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündemi değerlendirdi. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G-20 Zirvesi’nden ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşmeye değindi. Akşener, "Türkiye'ye yaptırım planlayanlara karşı elbette devletimizin yanındayız. Ancak düne kadar düşman olan Trump'ı cici çocuk ilan eden medyaya bakmayın. Sayın Erdoğan'ın Trump ile yaptığı konuşma maalesef rehin alındığımızı ortaya koydu. Anlaşılıyor ki S-400'ler alınsa bile depoda küflenecek. Vatandaşın parasıyla F-35'ler Boingler alınmaya devam edilecek" dedi.

Akşener, Libya’da 6 Türk vatandaşının rehin alınmasına da değindi, “Libya’da olanlar iktidarın yaşananlardan ders çıkarmadığının kanıtıdır. Suriye’deki kankalarıyla attığı adımlar, 6 vatandaşımızı rehin etti” ifadelerini kullandı.

Sistem eleştirisi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni de eleştiren Akşener şu ifadeleri kullandı:

“Her yanlış kararın, her yanlış icraatın bizzat sorumlusu değil misiniz? Herkes sorumluluktan kaçıp iktidar nimetleriyle gününü gün ederken siz tek başına kalıyorsunuz. AK Parti ile milletin arasına zengin, ukala, şımarık yöneticiler girdi. Kendiniz ettiniz, kendiniz buldunuz. Millet ortak akıl, rasyonel yönetim istiyor. Siz her şeyi biliyor gibi davranıyorsunuz millet israf olmasın istiyor. Yapmayın, Türkiye'ye daha fazla kötülük etmeyin. Sizi bu makamlara getiren milletimize karşı vefalı ve sorumlu davranın.

İktidar ve ortağı sandık sonucunu iyi okuyamamışlar. Lafa gelince milletimizi suçlamayız diyorlar ama konuşmalarındaki ton bambaşka. Sayın Erdoğan'a bir kez daha hatırlatıyorum. Siz kendinizi millete anlatamadığınız için değil, siz milleti anlamadığınız için yenildiniz. Türk milletinin kararına saygı duyun. Vesayet girişimlerine son verin."

 “Çözümmüş, açılımmış bir daha aklınızdan geçirmeyin”

23 Haziran seçimleri öncesi terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın mektubu hakkında da konuşan Akşener şunları söyledi:

“31 Mart'tan önce beka diyenler, terörist başıyla mektup arkadaşı oldular. Ülkenin Cumhurbaşkanı, bebek katilinin mektubunu analiz etti. Küçük ortak terörist başını dinleyin dedi. Milletimiz gerçekleri görüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için terörist başından değil, aynı soyadlı kişilerden medet umdular. Çıkıp milletten af dileyeceklerine aklımızla alay etmeye çalışıyorlar.

Küçük ortak açıklama yapıyor, 'Öcalan canisi HDP'ye tarafsızlık çağrısı yapıyorsa bunu görmezden gelemezdik' diyor. Dün flu görüyordu, bugün görmeden duramıyor. Küçük ortak deyince de kızıyor, ne deyim eş başkan mı deyim? Sayın Erdoğan, TRT ekranlarına çıkarılan o adam Aktütün'e, Derecik karakoluma saldırmış 74 vatan evladımızı şehit etmiş bir alçaktır. Hadi bizi, milletimizi saf sanıyorsun ama mahşerde şehitlerimize ne diyeceksin? Onun bir terörist olduğunu herkes biliyor. Kime ne anlatıyorsunuz? Millet vicdanında mahkum oldunuz, milletin kararıyla mağlup oldunuz. Çözümmüş, açılımmış bir daha aklınızdan geçirmeyin."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar