Faik Öztrak açıkladı: CHP'de yeni MYK ne zaman belirlenecek?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak,"Genel Başkanımız yeni MYK'yı haftasonu yapılacak Parti Meclisi toplantısının ardından belirleyecektir" dedi.

Faik Öztrak açıkladı: CHP'de yeni MYK ne zaman belirlenecek?
Son Güncelleme: 2 Haziran 2023 Cuma 14:11
2 Haziran 2023 Cuma 14:09

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Öztrak, "Dün yapılan MYK toplantısında Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz teamüle ve partimizin usullerine uygun olarak seçimden sonra yapılacak ilk Parti Meclisi toplantısından önce genel başkanımıza istifalarını sunmuşlardır. Genel başkanımız, Yeni Merkez Yönetim Kurulu'nu hafta sonu yapılacak Parti Meclisi Toplantısı'nın ardından belirleyecektir. Mevcut MYK üyeleri işlerin aksamaması adına yeni MYK belirlenene kadar görevlerine devam edecektir" dedi.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri dün, istifalarını Kılıçdaroğlu'na sunmuştu.

İstifa eden 17 MYK üyesinin isimleri ise şöyle:

Ahmet Akın, Ali Öztunç, Bülent Kuşoğlu, Bülent Tezcan, Devrim Barış Çelik, Faik Öztrak, Fethi Açıkel, Gamze Akkuş İlgezdi, Gökçe Gökçen, Gülizar Biçer Karaca, Lale Karabıyık, Muharrem Erkek, Oğuz Kaan Salıcı, Selin Sayek Böke, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Yüksel Taşkın.

Öztrak seçim sonucuna ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. 

Dün gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu toplantısını anımsatan Öztrak, "İlgili arkadaşlarımız, sandık güvenliği sonuçları hakkında Kurulumuzu bilgilendirdiler. Bu konuda verilen bilgiler çerçevesinde, sistemik bir güvenlik açığı yaşanmadığını, vatandaşımızın oylarına sahip çıkıldığını tespit ettik" diye konuştu.

Öztrak özetle şunları kaydetti:
 
Erdoğan ve Partisi, yanlış politikalarıyla milletimize yaşattıkları ekonomik sıkıntıların artan hayat pahalılığının üstünü örtebilmek amacıyla bir ahlaksız kampanya yürüttü. Bu kampanyada hiçbir etik sınır tanımadı. On parmağında on kara bize sürdü. İftira etti. Montaj olduğunu kendinin itiraf ettiği, sahte videoları miting meydanlarında millete gösterdi.
 
Devleti yönetmeye talip olan kadroların, hiçbir zaman yapmayacağı sahtekârlıklar yapıldı. milletine yalan söyleyenler devlet yönetemez. Devletin tüm imkanları seçimde kullanıldı. Bakanlar, milletvekili adayı yapılarak seçimde aktif rol almaları sağlandı.
 
Parti devleti yönetiminin bu ilk seçiminde, siyasi etik ayaklar altına alındı. Bu seçimde Erdoğan’ın vatandaşlığımızı 3 paraya sattığı, Türkçe öğrenmek zahmetine bile katlanmamış yabancılar da Türkiye’nin kaderi ve geleceği hakkında söz söyledi.
 
Saray Hükümetinin milletimize yalan söylediği, siyaseten ve ahlaken sakatladığı, siyaseten ve ahlaken meşru olmayan bir seçim sürecini yaşadık.
 
Bütün bunlara rağmen, başta Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, bu seçimi kazanmak için çok çalıştık.
 
Ama arzu ettiğimiz sonucu alamadık. Ancak, Genel Başkanımız ülkemizdeki her iki seçmenden birinin oyunu aldı. 25 Milyon 504 bin 724 yurttaşımız Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verdi. 14-28 Mayıs seçimleri mücadelenin yeni bir aşamaya geçişini ifade etmektedir.
 
28 Mayıs’ta, Türkiye’de her iki kişiden birinin desteğiyle, büyük bir değişim başlamıştır. Bu, önünde duranların ayaklarını yerden kesecek bir çığdır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar