CHP'de imza sayısı açıklandı. CHP'li muhaliflerin topladığı imza sayısı kaç?

CHP'de muhalifler topladıkları imzaları Genel Merkez'e getirdi. CHP PM Üyesi Gaye Usluer yaptığı konuşmada imza sayısını açıkladı

CHP'de imza sayısı açıklandı. CHP'li muhaliflerin topladığı imza sayısı kaç?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
2 Ağustos 2018 Perşembe 16:01

CHP'de toplanılan imzalar Genel Merkez'e getirildi. CHP PM Üyesi Gaye Usluer basın topantısı düzenledi.

16 Temmuz 2018 tarihinde delegeleri temsilen kurultay talebini açıkladıklarını belirten Gaye Usluer, “Bugün yine delegelerimizi temsilen, bir il başkanımız, bir yüksek disiplin kurulu üyemiz, iki vekil arkadaşımız ve bir PM üyesi olarak temsili heyet olarak imzaları teslim etmeden bir basın açıklaması yapmayı uygun gördük” ifadelerini kullandı.

NOTER TASDİKLİ İMZA SAYIMIZ 630

Belediyelerin salt çoğunluğunun 5’te biri talebiyle olağanüstü kurultayın toplanabileceğini belirten Usluer şu açıklamaları yaptı:

“Bizim tüzüğümüzde noter şartı var. Yüzde 50+1 şartı var. Yani toplam delege sayısının yarısının bir fazlasının imzası alınmış olması gerekiyor ki olağanüstü kurultay yapılabilsin. Süreçte delegeliği düşen arkadaşlarımız var. Bunları ayıkladığımızda 1240 delege sayımız. İmza sayısının 621 olması gerekiyor.

Günlerdir merak ettiğiniz rakamı paylaşmak istiyoruz. Noter tasdikli imza sayımız 630.

Noter tasdiki yaptırmıştık, bugün tekrar bir noter kaydı yaptırdık. 630 imzanın, 622’sini Ankara 47’inci noterine tasdik ettirdik. Bunun ötesinde 50 delegemizin daha notere giderek kurultay için imza verdiğini biliyoruz. Biliyorsunuz belgelerin teslimi için son gün pazartesi 17:00’ye kadar olan süreç.

Bazı delegelerimiz belgeleri genel merkeze göndermişler. Genel merkezimiz tarafından açıklanmasını bekliyoruz. İmzasını çeken delegelerin olduğuna ihtimal vermemiştik. Ama farklı illerden farklı şekilde imzasını çeken, çektirilen arkadaşların olduğu bilgisi ulaştı. Bu rakamın ne olduğunu bizim bilme ihtimalimiz yok.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar