Kılıçdaroğlu: Gazeteciler içerideyken itibar olmaz

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu: Gazeteciler içerideyken itibar olmaz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
24 Ekim 2017 Salı 13:40

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Taşeron işçinin tamamına sahip çıkacaksın dedim. Normal işçide aynı hakka sahip olacak, taşeron işçi de.

Alın terini savunan her insanın taşeronu savunma hakkı vardır. Berberoğlu aylardır hapiste, bir ameliyatın havuz medyası tarafında istismar edilmesi beni üzdü.

'BİR ÜLKEDE GAZETECİ HAPİSTEYSE DEMOKRASİ YOKTUR'

Berberoğlu, 'Lanet olsun size ameliyattan sonra burada kalmayacağım, beni hapishaneye gönderin’ dedi ve hapishaneye gitti.

Bunlar insanlıkta çıkmıştır. Ergenekon ve Balyoz davasına bir Silivri külliyeti oluşmuştu. Şimdi 20 Temmuz sivil darbesinde yeni külliyatlar çıkacak, o kitaplarda mağdur olan kişiler yer alçak.

20 Temmuz darbe külliyatını oluşturacak bu kişiler. Ahmet Şık’ın ne günahı var. Ali Bulaç’ın, Altan kardeşlerin ne günahı var. Bir ülkede gazeteci hapiste ise o ülkede demokrasi yoktur.

'BİR ARAYA GELEBİLMELİYİZ'

Bu gazetecileri bir CHP şunu doğru yapmış dememişlerdir. Bunların hakkını demokrasiyi seven biri olarak ben savunacağım.

İnsan hakları savunucuları bir araya gelmiş toplantı yapmış. Ne var bunda? Bu aktivistler daha önce AK Parti’de de görece yaptılar. Benim gibi düşünmeyen insanında düşüncesini açıkça söylemesi gerekir. Bir araya gelebilmeliyiz. Akıl akıldan üstündür.

'KAYSERİLİLERE YAPILAN HAKARETTİR'

Kayseri Büyükşehir Belediyesi de bir kitap fuarı düzenledi. Yazar ile okuyucu arasında bu fuarlarda sıcak bir ilişki ortaya çıkar.

İhsan Eliaçık, inancına bağlı, düşünce özgürlüğünü savunu, din ve vicdan özgürlüğünü savunur. Fuara gidip imza günüde katılmak ister. Fuarı düzenleyen belediye Eliçaık’ın kitaplarını imzalamasını istemiyor.

Bu Kayserililere yapılan en büyük hakarettir. İhsan Eliaçık 28 Şubat’ta tutuklanıp içeri atılan biridir. Bunu tek adam istemiştir. Buna tepki göstermesi lazım. Demek ki talimat oradan gidiyor. Demek ki belediyeden istifa olmasın diye uymuş.

'MADEN OCAĞINDA ÖLEN ÇOCUK 17 YAŞINDAYDI'

Kim haktan hukuktan yana kim cebini doldurmaktan yana düşüneceksiniz. Şırnak’ta maden ocağında ölen çocuk 17 yaşındaydı ve okulunda olmalıydı. 8 işçin yanı o bakanın koynundadır. Görevini yapmıyorsun ama "o maden ocağı kaçaktır" diyorsun.

Siz uyuşturucu sorunun çözün diye işçiye, memura gidemezsiniz. Sorunun çözüm yeri TBMM’dir. Biz bu sorunu kendi sorunumu olarak kabul ettik.

'UYUŞTURUCU BARONLARINI MI SAVUNACAKSINIZ?'

TBMM’ye bir araştırma önergesi verdi arkadaşlarımız. Biz bunu verdik iktidar partisinin milletvekillerinin oylarıyla ret edildi. Siz çocuklarını mı savunuyorsunuz uyuşturucu baronlarını mı savunacaksınız?

'İKİ 15 TEMMUZ VAR'

OHAL tekrar uzatıldı. Yıldırım ile ilk ilandan sonda bir araya gelerek ‘çok kısa bir süre için’ demişti. Bir yılı aştı.

2 tane 15 Temmuz var. Biri halkın diğeri sarayın 15 Temmuz’u. Halkın 15 Temmuz’unu da darbe engellendi.

Bir de OHAL ilanıyla sivil darbe ilan edilen bir 15 Temmuz var. Halkın 15 Temmuz’una evet, sarayınkine hayır.

'TEPELERİ BIRAKTIN AŞAĞI İLE UĞRAŞIYORSUN'

Her darbe kendi hukukunu yaratır. 20 Temmuz darbe süreci içinde, bir komisyon kuruldu. O komisyonu engellediler. İfade verecek olanları çağırmadılar. Adil Öksüz’ü serbest bıraktılar. Takip etmediler.

FETÖ soruşturmasını yapan dürüst ve namuslu savcılar görevden alındı. Askeri öğrencilerin ne günahı var? Erlerin ne günahı var? Darbeyi yapanları al götür.

Tepeleri bıraktın aşağı ile uğraşıyorsun. İster ByLock kullan ister kullanma bide kayın pederin vekil ise keyfin keyif.

'BU TOPLUMU FELAKETE GÖTÜRÜR'

Parlamentoda işlevsiz bırakıldı. KHK ile istediklerini yapıyorlar. Tek adam rejimi öyle bir yetkiye sahip oldu. Saray kaça malum oldu. ‘Size ne’ diyor. Başbakan’ı niye görevden aldınız? ‘Size ne‘ cevabını veriyor.

Devletin bütün yetkilerini bir kişiye verirseniz, orada hak hukuk olmaz ve bu toplumu felakete götürür. Tek adam rejiminde onu kandırırsanız memleketi felakete götürüsünüz.

'HAİNLER DEVLET YÖNETEMEZ'

FETÖ, PKK, Barzani’ye lobiciler kandırdı. Korkan adam ülkeyi yönetemez. Niye korkuyorsun, neden korkuyorsun? Devletin gizli sırlarını kozmik odayı terör örgütüne açan vatan hainidir.

Aldatma ve kandırma, tamam anlarım. İhanet farklı bir şeydir. İhanette aldatma ve kandırma yoktur. ‘Biz bu şehre ihanet ettik’ diyor. Hainler devlet yönetemez.

'DEPREM ALANLARINI İMARA AÇTILAR'

Caminin arkasında kuleler var 16:9 kuleleri İstanbul’un silüetini bozuyor. 'Şu kuleler ihanet kuleleridir, Bu kuleleri yıkın' dediler yıkmadılar. Danıştay 'yıkacaksın' dedi, kimse takmadı.

"Ben bildiğimi okurum" diyor. "İhanet ettik" diyor. İhanet ettiyse hain kim? Sensin kardeşim başla kim olabilir. Kültür Bakanlığı ve Danıştay 'yıkacaksın' diyor. Yapan adam 'yıkmam' diyor.

Erdoğan ise seninle 'küstüm' diyor. Sonra beraber otudurlar kurdele kestiler bu ne biçim küsme. Bu ülkeye ihanet eden o koltukta oturamaz. 16:9 deprem toplama alanı idi burayı da imara açtılar. Bunlarda vidan, ahlak yok bunlar sadece doların yeşilini seviyorlar.

Erdoğan itiraf ediyor itiraf etmeseydi, biz bunları kanıtlayamazdık. Benim haberim yoktu diyemez. Bir bakanı vardı TOKİ başkanlığı yaptı. ‘ne yapılmışsa Başbakan’ın talimatıyla yapılmıştır’ dedi. İstifa etti.

'YEŞİL BURSA OLDU BETON BURSA'

CHP’li belediyelerin de üzerine gidecekmiş, gidin. Bizim başkanlar namuslu adamlardır. Bizim belediyelerde suç oranı en düşük yerlerdir.

Bizi korkutmaya çalışıyorlar. Kendi kabahatini örtmek için bizim belediye başkanlarını atacaksın. Eskiden Bursa’ya yeşil Bursa denirdi. Şimdi Bursa beton Bursa.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Demokrasi yargı bağımsızlığı demektir. Seçimle gelen belediye başkanlarını tehdit ediyor. Devlet akıl ile yönetilir, milli iradeye saygı ile yönetilir. Cumhurbaşkanı olan adam kirli pazarın aktörüdür. Orada millî irade temsil edilmiyor.

Namus ve şeref kavramını yüreğinde e ruhunda taşıyan adamların o koltukta işi yok. 17 ay beklemeyeli seçim için buyurun gelin seçimleri erken yapalım.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar