Kılıçdaroğlu: HDP’nin ittifaka hazır olduğunu ilk defa sizden duyuyorum

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanları Çalıştayı için geldiği Gaziantep’te basın mensupları ile buluştu. Gazetecilerin “HDP’li siyasetçiler CHP ile ittifaka hazır olduklarını söylüyor. CHP, HDP ile ittifak yapar mı?” sorusunu yanıtladı

Kılıçdaroğlu: HDP’nin ittifaka hazır olduğunu ilk defa sizden duyuyorum
Son Güncelleme: 20 Haziran 2021 Pazar 13:57
20 Haziran 2021 Pazar 13:42

CHP Gaziantep’te düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı’na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çalıştayın son gününde basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda oturup konuştuktan sonra kararlarını vereceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, HDP ile ittifak konusunda gelen soruya da yanıt verdi.

"İLK DEFA SİZDEN DUYUYORUM..."

“HDP’li siyasetçiler CHP ile ittifaka hazır olduklarını söylüyor. CHP, HDP ile ittifak yapar mı?” sorusunun yöneltildiği Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“HDP’nin ittifaka hazır olduğunu ilk defa sizden duyuyorum. Benim bildiğim Genel Başkanları açıklama yapıp ‘Biz ittifak içinde değiliz. İttifakt da yapmayacağız’ dedi. İttifak yaparlar, yapmazlar, böyle bir niyetleri var mı, yok mu, ben bilemem. Ama onların yaptığı açıklama gayet nettir. Bizim ittifakımız bellidir. Kimlerle beraber masaya oturduğumuz bellidir. Yerel seçimlerde de diğer seçimlerde de kamuoyuna açıkladık. Türkiye’de iki ittifak var. Bir devleti soyulacak olan organ olarak görev alsn bir ittifak var. Diğer ittifak da milliyetçi ve yurtseverlerin ittifakıdır. Biz ikinci ittifakta yerimizi aldık”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar