Soylu duyurdu: Cemevi saldırılarında yeni gözaltılar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'daki Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne düzenlenen saldırı hakkında "Soruşturma derinleşmiş, yeni gözaltılar yapılmış ve eski Türkiye’nin ayak izlerine rastlanmamıştır. Bu 'planlı provokasyon' en ağır şekilde cezalandırılacaktır" açıklamasında bulundu.

Soylu duyurdu: Cemevi saldırılarında yeni gözaltılar
Son Güncelleme: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 17:08
1 Ağustos 2022 Pazartesi 17:03

Ankara'daki Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne düzenlenen saldırı hakkında soruşturma derinleştirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından saldırıyla bağlantılı 1 kişi daha İzmir’de gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'planlı provokasyonun' en ağır şekilde cezalandırılacağını açıkladı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi ve Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşı Vakfı Genel Merkezi'ne saldırı düzenlendi. Şah-ı Merdan Cemevi'ne giren A.O.K. vatandaşlara sandalye fırlatarak saldırdı. Saldırı anı, Cemevinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Saldırıların ardından olay yerinden hızla uzaklaşan A.O.K. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonuyla yakalanarak gözaltına alındı.

İzmir'de bir kişi daha yakalandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sorgulanan A.O.K'nın irtibatları, bağlantıları derinlemesine incelendi. Yapılan soruşturma kapsamında saldırıyla bağlantılı olduğu belirtilen bir kişi daha İzmir'de düzenlenen operasyonla yakalandı. Titizlikle yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan şüphelinin Ankara'ya getirileceği belirtilirken olayla ilgili olarak yeni gözaltılarında olabileceği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'daki Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne düzenlenen saldırı hakkında açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya aracılığıyla açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, ‘Soruşturma derinleşmiş, yeni gözaltılar yapılmış ve eski Türkiye’nin ayak izlerine rastlanmamıştır.’ diye konuştu.

"'Planlı provokasyon' en ağır şekilde cezalandırılacak"

Bakan Soylu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

1- Eski Türkiye'den farklı olarak bu planli provokasyon faili meçhul kalmadı .

2- Toplumumuzun tüm kesimleri tarafından lanetle karşılanan bu planlı provokasyon , Milletimizin " Birlik Duvarına " çarptı .

3- Sayın Cumhurbaşkanız liderliğinde hükümetimiz göreve geldiği ilk günden itibaren herkesin kendisini ifade edebildiği Türkiye adımlarında ; sadece son 2 yılda 1585 cemevi ziyaret edildi . 8600 talebin 5600'ü karşılandı .

Ayrıca birçok adım ve ülkemizin her tarafında oluşan kardeşlik iklimi , tam da Muharrem Ayı'nın ruhuna uygun anlayışla bu karanlık ellerin menfur emelleri engellenmektedir .

4- Soruşturma derinleşmiş , yeni gözaltılar yapılmış ve Eski Türkiye'nin ayak izlerine rastlanılmıştır. Elde edilen tüm bilgiler, yargıya intikal ettirilerek birliğimizi hedef alan bu "planlı provokasyon" en ağır şekilde cezalandırılacaktır."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar