Çavuşoğlu: Yeşil pasaportun 4 yıla çıkarılması makul

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yeşil pasaport hakkında, “İş insanlarına iki yıllık yeşil pasaport veriyormuşuz, bunun 4 yıla çıkarılması konusunda haklı bir talep geldi. 4 yıla çıkarılması son derece makul, 5 yıla çıkarılması son derece makul." dedi.

Çavuşoğlu: Yeşil pasaportun 4 yıla çıkarılması makul
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
6 Mart 2019 Çarşamba 13:18

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Balıkesir'in Bandırma ilçesinde STK temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Çavuşoğlu, bir şehrin kalkınması ve gelişmesi için yerel yönetimlerin önemine değinerek, yerel yöneticilerin vizyon sahibi olması gerektiğini söyledi.    

Doğu'da ve Güneydoğu'da kayyum olarak atanan belediye başkanlarının şehirlerine büyük hizmetler yaptığını dile getiren Çavuşoğlu, istihdam sorunuyla alakalı da çalıştıklarını belirtti. 

Çavuşoğlu, vizesiz Avrupa için temasların devam ettiğini hatırlattı. İhracatçılara yeşil pasaport verdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Bursa'da arkadaşlar gündeme getirdi; arkadaşlara iki yıllık yeşil pasaport veriyormuşuz, bunun 4 yıla çıkarılması konusunda haklı bir talep geldi. 4 yıla çıkarılması son derece makul, 5 yıla çıkarılması son derece makul. Aksi bir durum olduğu zaman, bir suistimal, devlet gerekeni yapar ama böyle şüpheci yaklaşarak kısa vadeli vermenin bir anlamı yok. Bunları da uzatmamız lazım." diye konuştu.       

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar