Çavuşoğlu: Fransa bu konuda bize ders veremez

Afrin Operasyonu'yla ilgili eleştirilere cevap veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz Fransa değiliz, gidip Afrika ülkelerini işgal edelim. Fransa bu konuda bize ders veremez" dedi.

Çavuşoğlu: Fransa bu konuda bize ders veremez
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
1 Şubat 2018 Perşembe 11:42

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da gazetecilere konuştu. Çavuşoğlu, Soçi’deki Suriye zirvesi hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Sonuç bildirgesinde garantör ülkelerden birisi olarak isteklerimizi buraya koyduk. BM’nin 2254 nolu kararına ve Cenevre sürecine atıfta bulunması önemli. Astana ve Soçi’nin Cenevre’ye entegre edilmesi gerekiyor ve [bu bildirgede] entegre edilmiştir. Cenevre’yi yeniden canlandırmamız gerekiyor. Rejimin gerçek anlamda müzakerelere başlaması gerekiyor.”

Çavuşoğlu, Mihraç Ural’ın Soçi’ye katılması hakkında “Rusya’dan izahat istedik. Bize verilen listede bu teröristin ismi yok. Türkiye’ye iade edilmesini istedik. Bir teröristin bizimle işbirliği yapan bir ülkede böyle şov yapamaması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu Afrin operasyonu hakkında yapılan eleştirilere şu yanıtı verdi:

"Maalesef bu Avrupalıların ikiyüzlülüğü var. Yüz yüze konuşurken destek mesajları veriyorlar. Biz Fransa değiliz, gidip Afrika ülkelerini işgal edelim. Fransa bu konuda bize ders veremez."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar