Burseya Dağı’ndan sonra yeni hedef Baflun Dağı

Afrin operasyonu kapsamında yapılan Zeytin Dalı Harekatı’nda yeni hedef teröristlerden temizlenen Burseya Dağı’nın ardından Baflun Dağı ve Meydanki Barajı bölgesi.

Burseya Dağı’ndan sonra yeni hedef Baflun Dağı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
30 Ocak 2018 Salı 08:25

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Suriye’nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG’li ve DEAŞ’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nda, önceki gün kontrol sağlanan Burseya Dağı’nda beton sığınak ve mevzilerdeki bubi tuzakları, el yapımı patlayıcı ve mayınlara karşı imha çalışması dün gün boyu sürdürüldü. Afrin’e 13 kilometre uzaklıktaki Burseya Dağı’nda TSK tarafından güvenli üs bölgesi oluşturulması çalışmalarına başlandı. Bu çalışmalara iş makinelerinin de katıldığı görüldü.

Savaş uçakları Burseya ve Darmık dağları arasındaki bölgeleri gece boyu vurdu. El Hammam Köyü yakınında YPG tarafından döşenen mayının patlaması sonucu ise ÖSO’ya bağlı 2 kişi öldü, biri ÖSO komutanı 10 kişi yaralandı. Birliklerin yeni hedefinin ise Burseya’nın güneydoğusunda, Afrin’in kuzeyinde yer alan Baflun Dağı ve bölgesi olduğu belirtildi. Obüslerle vurulan Baflun Dağı’nın ardından Meydanki Barajı bölgesinin büyük önem taşıdığı belirtildi.

Terör örgütleri PYD/PKK ile DEAŞ arasındaki kirli pazarlıklara yönelik yeni bir ayrıntı da gün yüzüne çıktı. PYD/ PKK’nın, gidecek yeri kalmayan DEAŞ’lılardan faydalanmak için kendilerine yeni bir hayat vaat ettiği ve bir kısım DEAŞ’lıyı Fırat Nehri’nin doğusundan Afrin’e taşıdığı öğrenildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar