için kaldı

Bakan Kurum: Bugün güçlü ve büyük Türkiye varsa bunun mimarı Erdoğan'dır

Bakan Kurum, Ankara’da Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Bugün güçlü ve büyük Türkiye varsa bunun mimarı milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’dır. " dedi.

Bakan Kurum: Bugün güçlü ve büyük Türkiye varsa bunun mimarı Erdoğan'dır - Sayfa 1

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara’da Büyük Anadolu Oteli’nde Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.

1 23
 
Bakan Kurum: Bugün güçlü ve büyük Türkiye varsa bunun mimarı Erdoğan'dır - Sayfa 2

Bakan Kurum, burada yaptığı açıklamada vatandaşların hizmetkârı olduklarını belirterek “Bugün hizmetimiz ve eserlerimiz sadece ülkemiz için değil, topyekûn insanlık âlemi için çok daha derin anlamlar taşımaktadır. Çünkü ortak evimiz dünyamız, ülkemiz ve şehirlerimiz bugün iklim değişikliği, savaş, göç, kuraklık gibi pek çok problemle karşı karşıyadır. İnsanımız, bu problemlerden kaynaklı afetler nedeniyle acılar çekmektedir. Biz her afette, afet olur olmaz vatandaşımızın dizinin dibindeyiz ve orada vatandaşımızın acil, öncelikli ne ihtiyacı varsa önce o ihtiyacını gideriyor, acılarına ortak oluyoruz. Devletimizin gücünü, şefkatini hemen vatandaşımıza sarılmak onun derdine derman olmak için mücadelemizi ortaya koyuyoruz. Birileri bize diyor ki ne aceleniz var, bu konutları yapmanın zamanı mı? Biz hızlı bir şekilde afet alanlarında milletimizi açta açıkta bırakmıyoruz.” diye konuştu.

2 23
 
Bakan Kurum: Bugün güçlü ve büyük Türkiye varsa bunun mimarı Erdoğan'dır - Sayfa 3

“Meteorolojik bir kuraklık yaşamaktayız”

Sanayi Devriminin, insanlığın erdemlerini tahrip etmesinin yanında doğanın ve şehirlerin de tahribatına neden olduğunu ifade eden Bakan Kurum, tehlikeye şu sözlerle dikkati çekti:

3 23
 
Bakan Kurum: Bugün güçlü ve büyük Türkiye varsa bunun mimarı Erdoğan'dır - Sayfa 4

“Bakın bugün şubat ayının ilk günlerini yaşıyoruz. Soğuğu ve kar yağışıyla meşhur Ankara’mıza bir kar yağışı oldu, hepimiz ilk kez görmüş gibi heyecanlandık. Görülüyor ki yağış azlığı sebebiyle ülke çapında meteorolojik bir kuraklık yaşamaktayız. Karadeniz’imizde seller, Akdeniz’imizde yangınlar çıkıyor. Denizlerimizde hiç alışık olmadığımız müsilaj ve kirlilik yaşıyoruz, balıklarımız nefes alamadıkları için can çekişiyor. Görüldüğü üzere artık bir belediyecinin işi bundan 5 yıl öncesine göre daha zordur, daha çetindir. Birleşmiş Milletler bir rapor yayımladı. Bu rapora göre 8.5 milyarı aşan dünya nüfusunun yüzde 75’i şehirlerde yaşıyor. 2050’de bu oran yüzde 90’lara ulaşacak. Afetlerin yanına bir de barınma, trafik ve çarpık kentleşme ekleniyor, daha da eklenecek.”

4 23