için kaldı

Babacan: Bu ülkede ekonomik kriz var

DEVA Partisi lideri Babacan, Van'da yaptığı konuşmada, "Kürt sorunu yok" görüşünü sık sık dile getiren iktidar kanadına tepki göstererek "Bu ülkede sadece ekonomik kriz yok, Kürt sorunu da var. Ben buradan Erdoğan'a ve Bahçeli'ye sesleniyorum. Ankara'dan oturup Kürt sorunu yok demekle Kürt sorunu bitmiyor" dedi.

Babacan: Bu ülkede ekonomik kriz var
Son Güncelleme: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 16:32
6 Ağustos 2022 Cumartesi 16:30

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Van'ın Erciş ilçesinde STK başkanları ve muhtarlarla ilçe merkezindeki bir otelde kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltının ardından seçim otobüsü ile şehir merkezinden geçen Babacan, halkı selamladıktan sonra ilçe başkanlığı binasının açılışına katıldı. Babacan burada yaptığı konuşmada çiftçilerin sorunları ve ekonomik krize değindi.

'Kürt sorunu var mı yok mu, Ercişlilere sorun'

Babacan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"İlk çözüm planımızın tarım alanında olduğunu açıkladık. Çiftçiye gübre ve yem ücretinin yarısını biz karşılayacağız. Ülke iyi yönetilmiyor. Merkez bankasının arka kapısından 190 milyar doları gizli saklı sattılar. Ondan sonra memleket dövize muhtaç hale geldi. Tarımda toprağı su ile buluşturacağız, başka çaresi yok bunun. Toprak su ile buluştuğunda çiftçinin verimi artıyor. Kanal İstanbul' un üçte biri parasıyla bütün Türkiye'deki sulama alanlarının tamamı bitirilir. Biz her alanda çiftçimizin yanında olacağız. Bu ülkede sadece ekonomik kriz yok, Kürt sorunu da var. Ben buradan Erdoğan'a ve Bahçeli'ye sesleniyorum. Ankara' dan oturup Kürt sorunu yok demekle Kürt sorunu bitmiyor. Kürt sorunu var mı, yok mu gelin burada Ercişlilere sorun."

'20-30 sene öncekiler gibi konuşuyorsun, gençleri dinle'

Parti binasının açılışı sırasında Ali Babacan’ın yanına gelen bir kişi, “Dinimize saldıranlar ile birliktesiniz, Zilan katliamında 18 bin vatandaşımızı katleden CHP zihniyeti ile birliktesiniz" diye tepki gösterdi.

Babacan ise, "Kardeşim 20- 30 sene öncekiler gibi konuşuyorsun. Sen bir gençleri dinle. Sen bir arkanı dön buradaki gençleri dinle" diye karşılık verdi.

Babacan ve beraberindekiler, açılış sonrası karayoluyla Van’a hareket etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar