CHP lideri Özel'den 'Gezi' çağrısı: Bu esaret son bulmalı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Kürsüden Gezi'yi selamlayan Özel, Gezi Parkı'nın tutuklu isimlerinin serbest bırakılması çağrısında bulunarak "Oradaki isimler her birimizin yerine tutuluyor. Bu esaret son bulmalı." dedi.

CHP lideri Özel'den 'Gezi' çağrısı: Bu esaret son bulmalı
Son Güncelleme: 28 Mayıs 2024 Salı 16:13
28 Mayıs 2024 Salı 16:04

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, grup toplantısında Filistin'den İliç'e, esnafın vergi borçlarından, Gezi'ye kadar birçok konuya değindi. Kürsüden Gezi'ye selam yollayan Özel'in "Oradaki isimler her birimizin yerine tutuluyor. Bu esaret son bulmalı." ifadeleri dikkat çekti.

Özgür Özel'in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

-Bugün çok sayıda üniversite öğrencimiz aramızda onların rozetlerini yukarıda takacağız. Ailemiz güçlenmeye devam ediyor. Hep birlikte halkın sorunlarını çözmek için mücadele edeceğiz. Gençleri günün ilk konukları olarak odama bekliyorum.

'GELECEKTE TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK İKTİDAR PARTİSİYİZ'

-28 Mayıs 1918'de bağımsızlığına kavuşan Azerbaycan'ı kutluyorum. Atamızdan miras olan dış ilişkilerimizi savunmaya devam edeceğiz. Yurtta barış dünyada barış demeye devam edeceğiz. Gelecekte Türkiye'yi yönetecek iktidar partisiyiz. Azerbaycan'ın Avrupa Konseyi'nde yeniden bulunması için her iki tarafa da sesleniyoruz.

FİLİSTİN

-7 Ekim'den bu yana çoğu çocuk ve kadın 36 bin insan hayatını kaybetti. Uluslararası Adalet Divanı'nın 'saldırıları durdurun' çağrısına rağmen saldırılar devam ediyor. Tüm dünya ülkelerini Filistin'i tanımaya çağırıyorum.

Srebrenitsa katliamını 11 Temmuz'da resmi olarak anmak için tüm partilere davette bulunuyorum. Kanun tekliflerinin bu hafta gündeme alınması istiyoruz.

'GEZİ'Yİ SELAMLIYORUM'

-Gezi Parkı'nda ağaç katliamına karşı başlayan, çevrenin korunması ve toplumsal gösteri hakkının kullanılmasının 11. yıl dönümü. Buradan Gezi'yi selamlıyorum. Hayatını kaybedenlerin ailelerini selamlıyorum. Gezi birbirini sevenlerin ailesidir.

-Yiğit Ali Ekmekçi, Can Atalay, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Osman Kavala tutuklu durumdadır. Sayın Erdoğan ve Bahçeli ile yaptığım görüşmelerde hızla çözülmesinin önemini anlattım. Büyük bir hak ihlali vardır. Arkadaşlarımızın içeride tutulması anayasa ihlalidir.

'ESARET SON BULMALI'

-Bahçeli, o dönem Taksim Gezi Parkı'nda açıklama yaptı. Sayın Bahçeli, Erdoğan'a 'Hassasiyetleri gözetmeyen diktatörlük sevdalısı' dedi. Bugün ikisi de çıkıp "darbedir" diyor. Oradaki isimler her birimizin yerine tutuluyor. Bu esaret son bulmalı.

İLİÇ

-Erzincan'da, 13 Şubat'ta, 9 vatandaşımız İliç'te altın madenindeki toprak kaymasında hayatını kaybetti. 4'ü bulundu, 5'ini arama çalışması sürüyor. Murat Kurum benim belgelerde imzam yok diyordu. O belge bulundu. Bu talep altında bakanın oluru. ÇED olumlu kararını veren yetkililerin asli kusurlu olduğuna karar verildi. 6 Ekim 2021'deki ÇED olumlu raporunda, bakanın oluruyla, Murat Kurum'un imzasıyla verilmiştir.

-Uyarı sistemlerinin yetersizliği, heyelan riskine karşı acil eylem planı olmadığı 13 Şubat 2024'te de sahadaki personelin uzaklaştırılmaması asli kusurdur kararı veriliyor.

-Bu şirketin vergi borcunu affedenlere söylüyorum. Asli kusur bu düzeni kuran ve yönetenlerdir.

-Odam esnaflardan gelen mektuplarla dolu. AK Parti'yi esnafın sesini duymaya çağırıyorum.

'EN BÜYÜK VERGİ KAÇIRAN...'

-Bakanlık 'vergi kaçıranı bulursanız...' diye ihbar hattı kurmuş. İnsanda biraz utanma olur. Bunun için mesaja mı ihtiyacınız var? En büyük vergi kaçıran sadece 1 yılda servet sahiplerinin 660 milyar liralık vergisini kim affettiyse olur.

KKM

-Sayın Erdoğan dünkü konuşmasında dünyada fakirden zengine servet transferi yaşandığını ifade etmiş. O zaman buradan memleketteki herkesin vicdanına söyleyeyim. Geçtiğimiz sene 1.2 trilyon Kur Korumalı Mevduat'ta para yoksuldan alındı zengine verildi. Bunu kim çıkardıysa kul hakkını yiyen de onlardır.

'SOKAK KÖPEKLERİNİ ÖLDÜRMEK KISIRLAŞTIRMAKTAN DAHA PAHALI'

-Sokak köpeklerinin yaşamlarını tehdit eden endişelerle ilgili tavrımız net. Başı boş sokak köpekleri sorunu var. Sabah erken saatte camiye gidenlerin, okula gidenlerin güvenlik sorunudur. Çözülmelidir. Ama öldürmek niyetinde olanlara sesleniyoruz. 2020 yılında tüm partiler çalıştık. Hayvan haklarının korunmasına yönelik komisyon çalışması yapıldı. Bu kitap çok net. içinde popilasyonun düşürülmesi için öldürme, itlaf gibi bir öneri yok. Bunun altında AK Parti'nin de MHP'nin de imzası var.

-Bu kitabın içinde kısırlaştırma ve bakım evleri var.

HAYVAN HAKLARI

-Hayvanları öldürmenin maliyeti kısırlaştırmadan daha pahalı. Kimse kimseyi kandırmasın. Burada vicdansızlık var. Barınak sayılarını artırmak, büyük bir kısırlaştırma başlatmak zorundayız. Bu sorun yoktur gibi davranamayız. Sorunu göreceğiz ve hep birlikte çözeceğiz.

-Geçen pazar iadeyi ziyarete geldiler. 22 yıl önce Ecevit'in emekliye verdiği maaş altın 8 altın alıyorken bugün 2 altın alıyor. Emeklilere bize gelin dedim. Her gün daha kalabalık geldiler. Yüzde 70'lere varırcasına. Haklarını meydan da sanıkta aradılar. Kendilerini duymayanları sandığa gömdüler.

'EMEKLİLER HAKKINI ALINCAYA KADAR YANLARINDAYIZ'

-Bu yıl emekli yılıydı. Müjde verdiler 'PTT kargoyu bedava yollayacaksın, yurtlarda kalarak tatil yapacaksın.' Kapasite yetmez bir kere. 11 ay eğitime neden ara veriyoruz. Genci hasta etmeyen virüs 70 yaşındaki yaşlıyı öldürür. 100 bin emekliye selam olsun. Hakkınızı alıncaya kadar yanınızdayız.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar