Ekrem İmamoğlu’ndan YSK’ya çağrı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu YSK’ya çağrıda bulunarak, “Bir an önce YSK'nın süreci tanımlaması ve tüm soru işaretlerini ortadan kaldırması lazım“ diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu’ndan YSK’ya çağrı!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
29 Nisan 2019 Pazartesi 15:50

Mazbatasını alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu  katıldığı program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“İstanbul halkının içine sinmiş”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kızılcahamam kampındaki “Milletimiz diyor ki; 'bu İstanbul benim içime sinmedi, burada bir şaibe olduğu kesin'. Ve bu şaibenin giderilmesi şart ki, rahatlayalım'” sözlerine karşılık şu ifadeleri kullandı:

“Hakkını aramak konusunda tabii ki herkes hakkını. Biz de hakkımızı ararız. Hiç sorun yok. Hak aramanın usulleri ve şekilleri var. Bu usullere uymadığınız zaman hak aramanın biçimi değişir. Bu sefer başka bir haksızlık doğurursunuz.

Bu çok net. Ama içine sinmediği kısmına gelirsek bulunduğu salondaki kişilerin içine sinmemiş olabilir. İstanbul halkının gayet içine sinmiş durumdadır. Büyükşehir belediyesi çalışanlarının da içine sinmiş durumda. Sokaktayız. Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımızla başbaşayız ve beklentilerini dinliyoruz

“Bundan sonra yapılan itirazlar seçimi sıkıntıya sokabilir”

YSK’ya yapılan itirazlar hakkında da konuşan İmamoğlu, “Doğru gerekçeleri ile yapılan itirazlar zaten sonuçlandı bitti. Bu saatten sonra yapılan itirazların gerçekten tüm seçimleri sıkıntıya sokabileceğini düşünüyorum. Bu anlamda artık neredeyse YSK'nın kendisini sorgulayacağı kısımları geçildi"  açıklamasını yaptı.

“YSK’nın tüm soru işaretlerini ortadan kaldırması lazım”

YSK’nın bir an önce süreci tanımlaması gerektiğini söyleyen İmamoğlu, “Tüm soru işaretlerini ortadan kaldırması lazım. Takvimi yoktur bu işin. Bence gün bugündür. Gün yarındır, yarından tezi yoktur. Biran önce sürecin tanımlanması Türkiye'nin artık işine dönmesi, rutinine dönmesi, herkesin kendi işi ile ilgilenmesi Türkiye'nin sıhhatine olacaktır" diye konuştu.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar