Binali Yıldırım açıkladı: Köprü geçiş cezaları affedilecek

Köprü geçiş cezalarıyla ilgili açıklamalar yapan Meclis Başkanı Binali Yıldırım, 'Ulaştırma Bakanlığı yeni düzenleme yapmalı.' dedi.

Binali Yıldırım açıkladı: Köprü geçiş cezaları affedilecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
20 Aralık 2018 Perşembe 19:07

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Köprü geçiş cezaları affedilecek, ödeyenlerin parası iade edilecek" açıklamasını yaptı.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"(Cezalı köprü geçişler) Ulaştırma Bakanlığı 2.köprü geçiş cezalarını yeniden gözden geçirmeli.Çelişkili durumlar var, bu durum düzeltilmeli. İlk işim geçici madde ile bu işi kökten çözeceğiz. Ceza ödeyenlerin parası Marttan itibaren iade edilecek."

"Bu mağduriyeti yaşayan 310 bin'in üzerindeki İstanbullunun, sadece burada bulunan 18 arkadaşımızla, bu işi konuştuk. Bunun düzeltilmesi gerektiği kanaatine vardık."

"Benim bu konuyla ilk işim inşallah bir düzeltici işlem yapacağız. 6001 sayılı Karayolları kanunu'na geçici bir madde koyarak bu işi kökten çözeceğiz."

"Bu yapacağımız düzenleme ile bu cezaların yazıldığı günden bu düzenlemenin meclis'ten geçtiği güne kadar olan tüm cezaları affedilmesi birinci işimiz."

"İkincisi dava açılmışsa bu davaların düşmesi. Davalardan feragat edeceksiniz.

"Ödemiş olanlar da mart sonuna kadar ödediği cezalar geri ödenecek."

Binali Yıldırım'dan istifa açıklaması

Yıldırım, istifa edeceği iddialarının hatırlatılması üzerine, "Benden duymadığınız hiçbir şeye inanmayın. Ne yapacağımızı, ne karar vereceğimizi biz İstanbullularla paylaşacağız. Onun için yalan yanlış haberlere itibar etmenize gerek yok." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar