için kaldı

Benzinde fiyat artışı

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı benzinde 8 kuruş fiyat artışı meydana gelmiştir.

Benzinde fiyat artışı
Son Güncelleme: 3 Şubat 2020 Pazartesi 16:36
3 Şubat 2020 Pazartesi 16:33

Benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 8 kuruş zam geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS)'ten yapılan açıklamada, söz konusu artış pompa fiyatlarına yansıyacak.

Zammın ardından Ankara'da ortalama 6,80 liradan satılan benzinin litre fiyatı 6,88 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 6,73 liradan 6,81 liraya, İzmir'de 6,82 liradan 6,90 liraya yükselecek.

Siyah ürünlerde fiyat indirimi

Yine bu gece yarısından itibaren (04.02.2020 Salı) geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı kalorifer yakıtında 8, fuel oilde 10, yüksek kükürtlü fuel oilde 5 kuruş fiyat indirimi meydana gelmiştir.

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanması

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar