için kaldı

Muharrem İnce: Tahminim, iktidar 26 Haziran’da seçim yapmayı planlıyor

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, erken seçimin yapılacağı tarihle ilgili, "Benim tahminim, iktidar 26 Haziran’da seçim yapmayı planlıyor" dedi.

Muharrem İnce: Tahminim, iktidar 26 Haziran’da seçim yapmayı planlıyor
Son Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 07:00
30 Aralık 2021 Perşembe 07:00

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kastamonu ziyareti kapsamında Doğa Kültür Köyü Öğretmenevinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“TAHMİNİME GÖRE SEÇİM 26 HAZİRAN'DA"

Erken seçimle ilgili açıklamalarda bulunan İnce, “Benim tahminim, iktidar 26 Haziran’da seçim yapmayı planlıyor. Nereden çıkardınız bunu derseniz, sınavların tarihlerini değiştirdi. 26 Haziran’ı boş bıraktı. Eğer öyle olacaksa hem şimdi bir hazine yardımı alacaklar, hem de seçim parası alacaklar. İki kere, bu yazıktır günahtır. Bu hazine yardımı ve seçim paralarından vazgeçip, bunu millete verip, eşit şartlarda rekabet etmeliyiz.” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAK"

6 Şubat’tan itibaren yapılacak her seçime girme hakları olduğunu ifade eden İnce, “Yüksek Seçim Kurulu ocak ayında seçim kararı yayınlarsa, giremiyoruz. 41 ilde yapılaşmayı tamamlayınca 6 ay geçmesi gerekiyor. 6 Şubat’tan sonraki bütün seçimlere gireceğiz. Biz Memleket Partisi olarak sloganımız belli, ‘Ne Cumhur, ne Millet, tek yol Memleket’ diyoruz. Biz seçimlere böyle gireceğiz. Fakat seçimlere yakın tekrar değerlendiririz. Bizim bu iktidarın yanında olmayacağımız kesin. Fakat bu Millet İttifakı’nın yanında olacağımızın anlamına gelmez. Neden tek başımız 50 artı 1 almayalım? Bunun için var gücümüzle çalışacağız. Ortada seçim yok iken de ben, partilerin amcaoğlu, halaoğlu, dayıoğlu gibi akraba partileri haline gelmelerini de anlayamıyorum. Bir siyasi partinin ilkeleri olur. Tek başına iktidar olmak birinci hedefi olmalıdır. Bizim hedefimiz tek başına iktidar olmak” ifadelerini kullandı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Seref Akkaya En beğenilen yorum
Avucunuzu yalarsınız seçim 2023 de bunu artık kafanıza sokun