Erdoğan: Ben yalnız değilim, biz hep beraberiz

AK Partili vekillerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vekillerin “Sizi yalnızlaştırmaya çalışıyorlar” yorumlarına, “Ben yalnız değilim, biz hep beraberiz. Bugüne kadar pek çok parti kuran oldu. Şimdi sorsam isimlerini hatırlamazsınız” karşılığını verdi.

Erdoğan: Ben yalnız değilim, biz hep beraberiz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
11 Temmuz 2019 Perşembe 09:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin genel merkezinde AK Partili vekiller ile bir araya geldi. Basına kapalı yapılan toplantıda 26 ilden 79 milletvekilinin sorunlarını dinledi. Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre,

Yeni parti kurulacağı ve AK Parti’den yeni partiye geçişler olacağı iddialarını gündeme getirerek Erdoğan’a, “Sizi yalnızlaştırmaya çalışıyorlar” dediler.

Erdoğan ise yalnız olmadığını, bunun yanlış bir algı olduğunu söyledi.

AK Parti’nin güçlü bir parti olduğunu belirten Erdoğan, “Ben yalnız değilim, biz hep beraberiz. Bugüne kadar pek çok parti kuran oldu. Şimdi sorsam isimlerini hatırlamazsınız. Parti kuranların başarısız olduğunu da gördük. Biz yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda bazı milletvekilleri Erdoğan’a “Siyasete sizinle başladık, sizinle bitiririz. Sizin yanınızdayız” dedi. Bazı milletvekilleri de “Siz ümmetin liderisiniz. Liderimiz sizsiniz, başka arayışımız olamaz” ifadesini kullandı.

“Bakanları uyaracağım”

Milletvekilleri, Meclis’in güçsüzleştirildiği algısı olduğunu ve milletvekilleri olarak bakanlara ulaşamadıklarını da ifade ettiler. Bir milletvekili, ilinde yarım kalan projeleri anlatarak bürokrasiye takıldıklarından yakındı.

Erdoğan ise bunun üzerine gerekli talimatları ilgili bakanlara vereceğini belirtti. Erdoğan, özelikle vatandaşların sorun ve taleplerinin önemine dikkat çekerek, bakanlara gereken uyarıyı yapacağını söyledi

“Züğürt Ağa olduk”

Edinilen bilgiye göre Kars Milletvekili Yunus Kılıç, seçim bölgelerinin sorunlarıyla ilgili olarak bile bakanlara ulaşamadıklarını söyledi. Kılıç, “Köyü elinden alınmış Züğürt Ağa’ya döndük. Herkes milletvekilinden bir şey bekliyor. Ama elimizde yetki yok. Bakanlar telefonlarımıza çıkmıyor. Bakanlara ulaşamayınca hiçbir şey yaptıramıyoruz. Milletvekilinin bir ağırlığı kalmadı” diye konuştu.

“Züğürt Ağa kim?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözler üzerine, “Züğürt Ağa kim?” diye sordu. Bunun üzerine Kılıç, Şener Şen’in başrolünü oynadığı Züğürt Ağa filminden örnekler verdi. Züğürt Ağa’nın köyünü kaybedince büyük şehirde başına gelenleri anlatan Kılıç, milletvekillerinin, köyü elinden alınmış Züğürt Ağa’nın içine düştüğü duruma düştüğünü vurguladı.

“İlk toplantıda söyleyeceğim”

Gülüşmelere neden olan Züğürt Ağa örneği üzerine, Cumhurbaşkanı, “İlk kabine toplantısında bakanlara bunu söyleyeceğim” dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar