için kaldı

Bedelli askerlik ücreti 150 bin liraya çıkıyor

Habertürk yazarı Bülent Yıldırım, bedelli askerlik ücretinin 150 bin liraya çıkacağını söyledi.

Bedelli askerlik ücreti 150 bin liraya çıkıyor
Son Güncelleme: 23 Aralık 2022 Cuma 13:48
23 Aralık 2022 Cuma 13:45

Bedelli askerlik yapacaklara kötü haber geldi. Bu sene eğitim kapasitesinin üzerinde başvuru olduğu için işin kuraya kalacağı belirtildi. Ayrıca, son asgari ücret zammıyla bedelli askerlik fiyatları daha da artacak. Şu an 100 bin TL olan bedelli askerliğin zamla birlikte 150 bin TL'nin üstüne çıkması bekleniyor.

Habertürk yazarı Bülent Aydemir, 8 bin 506 TL olarak açıklanan asgari ücretin ardından bedelli askerlik ücretinin 150 bin liranın üzerine çıkacağını aktardı.

 

Yıldırım’ın yazısının bir kısmı şöyle:

Sevgili okurlarım bana bedelli askerlik konusunu sürekli soruyor. Hem ücretin ne kadar olacağı hem de kontenjanın dolup dolmadığı konusunda sorular geliyor. Çünkü kontenjan dolduğunda kuraya kalma riski var ve bedelli ücreti asteğmen maaşına endeksli olduğu için sürekli artıyor. Hele bu yüksek enflasyon oranında ve kredi faizlerinin oldukça yükseldiği bu dönemde bedelli askerlik yapmak isteyenler ekonomik olarak bir hayli zorlanacak gibi görünüyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak açıkladı. Bunun memur maaşlarına da uygulanacağını düşündüğümüzde; yaklaşık yüzde 55’lik artış; bedelli askerlik ücretini 150 bin TL’nin üzerine çıkarıyor. Halihazırda bu yılki bedelli askerlik ücreti 100 bin lira civarında. Yasa gereği bedelli askerlik ücreti 6 asteğmen maaşına endekslenmiş durumda. Bir asteğmenin maaşının ortalama 17 bin 500 TL olduğu göz önüne alındığında bedelli ücreti yılbaşına kadar 105 bin lira uygulanacak…

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar