Bedelli askerlik ne zaman çıkıyor?

Milyonlarca gencin merakla beklediği bedelli askerlik konusunda yeni bir gelişme yaşandı.

Bedelli askerlik ne zaman çıkıyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
30 Haziran 2018 Cumartesi 10:34

Seçim döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından gündeme getirilen bedelli askerlik konusunda hazırlıklar tamamlandı.

Millî Savunma Bakanlığının teknik hazırlıkları bitirdiği, alternatifli hazırlanan bedelli uygulaması konusunda son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceği öğrenildi.

Sabah gazetesinin haberine göre, bedelli askerlik konusunda yaş ve ücret için 4 ayrı seçenek hazırlandığı, fakat 26 veya 27 yaş alternatifinin ön planda olduğu öğrenildi.

Habere göre hükümet kaynaklarından alınan bilgilere göre geçmiş dönemde 2011 ve 2014 yılında çıkarılan bedelli askerlik uygulamaları da baz alınarak, kıyaslamalı olarak bir hazırlık yapıldı. Ancak henüz netleşmiş bir şey yok. Yetkililer, "Son kararı Sayın Cumhurbaşkanı ile yapılacak toplantıdan sonra vereceğiz" diye konuştu.

Ne zaman çıkacak?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis'in yeni yasama yılının başlayacağı 1 Ekim'i işaret ederken, AK Parti'de 'Macun tüpten çıktı, Meclis'in tatile gireceği 15 Temmuz'dan önce yasalaştırmak lazım' görüşü ağır basıyor..

Meclis tatile girse bile, bedelli düzenlemesinin KHK yolu ile yapılabileceği de belirtiliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar