BBP yerel seçimlerde ne yapacak? Başkan Destici açıkladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 31 Mart 2024'teki yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunarak, partisinin amblemi ve adaylarıyla seçimlere katılacaklarını duyurdu. Destici, "BBP, tüm hazırlıklarını bu doğrultuda tamamladı. Aynı zamanda BBP, Cumhur İttifakı'nın içinde yer alıyor ve Cumhur İttifakı'nın ruhuna uygun şekilde hareket edecektir" şeklinde konuştu.

BBP yerel seçimlerde ne yapacak? Başkan Destici açıkladı
Son Güncelleme: 30 Ağustos 2023 Çarşamba 15:15
30 Ağustos 2023 Çarşamba 15:05

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa DesticiTrabzon'da bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere partilerinin amblemi ve adaylarıyla katılacaklarını belirten BBP lideri "Yerel seçimlere partimizin amblemi ve adaylarıyla katılacağız. BBP, tüm hazırlığını buna göre yaptı. Aynı zamanda BBP, Cumhur İttifakı'nın bir parçasıdır. Cumhur İttifakı'nın ruhuna uygun olarak hareket edecektir" ifadelerini kullandu.

BBP Lideri Destici, vergideki adaletsizliğe de değinerek, "Ben servet vergisinden bahsetmiyorum. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalı. Asgari ücretli ile Türkiye'nin en zengini aynı vergiyi ödememeli" dedi.

BBP'nin Meclis'te grubu bulunmadığını ve bu nedenle denge oluşturamadıklarını ifade eden Destici, "Bunu yapabilmemiz için bize yetki verilmeliydi. Ancak milletimiz bize bu yetkiyi vermedi. Biz doğruyu destekledik, yanlışı desteklemedik. Milletimiz gerekeni yapsaydı, BBP olarak gereğini yaptık" şeklinde konuştu.

Yerel seçimlere de BBP'nin amblemi ve adaylarıyla katılacağının altını çizen Destici, Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak bu seçimleri değerlendireceklerini vurguladı. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya gibi belediyelerin Cumhur İttifakı'na geçmesi için BBP'nin üzerine düşeni yapacağını belirtti.

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı almanın önemine de vurgu yapan Destici, CHP'nin Millet İttifakı içinde yer alan HDP'nin destekli belediyelerinin Cumhur İttifakı'na geçmesinin önemini dile getirdi. Ayrıca, aile yapısı, inanç ve kültürün muhafazası için de bu geçişlerin önemli olduğunu vurguladı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar