Zelenskiy'den kritik 'SİHA' açıklaması: Bayraktarlar Ukrayna'da üretilecek

Ukrayna lideri Zelenskiy, Bayraktar SİHA'larını üreten Baykar'ın Ukrayna'da fabrika kuracağını açıklayarak "Ukrayna unsurlarının kullanılarak yeni ürünlerin üretilmesinin ayrıntılarını da görüştük" dedi. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, geçtiğimiz günlerde "Rusya ne kadar para teklif ederse etsin Bayraktar SİHA satmayız" açıklamasıyla Rusya'ya kapıları kapatmıştı.

Zelenskiy'den kritik 'SİHA' açıklaması: Bayraktarlar Ukrayna'da üretilecek
Son Güncelleme: 10 Eylül 2022 Cumartesi 16:59
10 Eylül 2022 Cumartesi 16:56

Ukrayna, yaklaşık yedi aydır Rus birliklerine karşı verdiği mücadelede Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2 tipi silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) kullanıyor. Ülke yönetimi, araçların performansından duydukları memnuniyeti birçok kez dile getirdi. Baykar yönetimi de Ukrayna'ya açık desteklerini belirterek bu iş birliğinin süreceğini ifade etti.

Son olarak Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile yaptığı görüşmenin ardından şirketin Ukrayna'da insansız hava araçları üretmek için bir fabrika kuracağını açıkladı.

'UKRAYNA UNSURLARININ KULLANILDIĞI YENİ ÜRÜNLER ÜRETİLECEK'

DW Türkçe'de yer alan habere göre Zelenskiy, Kiev'de Bayraktar ile yaptığı görüşme sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Baykar fabrikasının Ukrayna'da kurulmasının ve Ukrayna unsurlarının kullanılarak yeni ürünlerin üretilmesinin ayrıntılarını görüştük" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, ardından Haluk Bayraktar'a liyakat nişanı takdim etti.

HALUK BAYRAKTAR RUSYA'YA KAPILARI KAPATMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda BBC'nin Ukrayna ekibine konuşan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar “Moskova büyük miktarda para teklif ederse, onlara da satacak mısınız?” sorusuna “Para bizim için öncelik değil. Rusya ne kadar para teklif ederse etsin Bayraktar SİHA satmayız” diye cevap vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 7 Ağustosta Kocaeli'nde yaptığı konuşmada Rusya ve İran'ın da İHA ile SİHA talep ettiğini bildirmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar