için kaldı
NATO'da ortak görev: Bayraktar TB3 Eurofighter ile uçtu - Sayfa 4

UYUM SEVİYESİNİ GÖSTERDİ
Baltık Bölgesi gibi yoğun hava trafiği ve NATO hava unsurlarının entegre şekilde faaliyet yürüttüğü ortamda TB3’ün Eurofighter'larla koordineli görev icrası, Türkiye’nin insansız sistemlerinin NATO standardizasyonuna uyum seviyesini gösteren önemli bir unsur oldu.

Bu durum aynı zamanda Türk savunma sanayisinin insansız sistemler alanında ulaştığı olgunluk seviyesinin, ittifak görevlerine entegre edilebilir aşamaya geldiğini gösterdi.

4 10
 
NATO'da ortak görev: Bayraktar TB3 Eurofighter ile uçtu - Sayfa 5

TESTİ GEÇTİ
Eurofighter uçaklarıyla görev icrası, insanlı ve insansız platformların birlikte görev yapması beklenen geleceğin muharebe konsepti açısından da test niteliği taşıyor.

5 10
 
NATO'da ortak görev: Bayraktar TB3 Eurofighter ile uçtu - Sayfa 6

Türkiye’nin tedarik sürecini yürüttüğü Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının Türk Hava Kuvvetleri envanterine katılmasıyla, TB3 gibi platformlarla birlikte çalışabilirlik kritik hale gelecek.

6 10
 
NATO'da ortak görev: Bayraktar TB3 Eurofighter ile uçtu - Sayfa 7

TATBİKATIN ZORLU ŞARTLARINDA UÇABİLEN TEK HAVA ARACI OLDU
Tatbikata katılan savaş uçakları ve helikopterlerin uçamadığı zorlu hava koşullarında uçabilen tek hava aracı olan Bayraktar TB3, uçuş gösterimini takip eden müttefik ülke temsilcilerinden tam not aldı.

7 10