AK Parti'den açıklama! Başıboş sokak köpekleri düzenlemesi ne zaman yasalaşacak?

Başıboş sokak köpekleriyle ilgili düzenleme hakkında açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu "Büyük bir ihtimalle Meclis yaz tatiline girmeden yasalaşır. Muhalefetten destek isteyeceğiz. İlla İngiltere modeli olacak diye bir modelden söz etmiyoruz. Dünyanın her tarafındaki örnekleri inceliyoruz." dedi.

AK Parti'den açıklama! Başıboş sokak köpekleri düzenlemesi ne zaman yasalaşacak?
Son Güncelleme: 23 Mayıs 2024 Perşembe 17:45
23 Mayıs 2024 Perşembe 17:42

Başıboş köpeklerle ilgili planlanan düzenleme, son iki gündür gündemde kalmaya devam ediyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, bu düzenleme hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

"İNGİLTERE MODELİNDE ISRARIMIZ YOK"

Yenişehirlioğlu, başıboş köpeklerle ilgili hazırlanan düzenlemeyle ilgili olarak henüz nihai bir taslak üzerinde karar verilmediğini belirtti. "Mutlaka İngiltere modeli olacak diye bir şey söylemiyoruz. Dünyanın farklı yerlerindeki örnekleri inceliyoruz. Ülkeler bu sorunu nasıl çözmüş, buna yönelik fikirler geliştirmeye çalışıyoruz." dedi. Yenişehirlioğlu, geniş kapsamlı bir taslak hazırlamak için tüm kesimlerin görüşlerini dikkate aldıklarını ifade etti.

MUHALEFETİ ZİYARET EDECEK

Önümüzdeki hafta bu konuda muhalefet partilerini ziyaret edeceğini belirten Yenişehirlioğlu, çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

İNGİLTERE MODELİ NEDİR?

Başıboş köpeklerle ilgili gündeme gelen İngiltere modeli, her belediyenin barınaklarındaki kapasite kadar köpeğin fotoğraflarını çekip internet sitesinde sahiplendirme ilanı yayınlamasını içeriyor. Bu modelde, her köpek 30 gün boyunca sahiplenilmeyi bekliyor. 30 gün sonunda sahiplenilmeyen köpekler uyutuluyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar