Başıboş köpekler için 3 bakanlıktan ortak çalışma!

Türkiye'nin adeta kanayan yarası haline gelen başıboş sokak köpekleri için harekete geçiliyor. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Bu sorun mutlaka çözülmeli. İnsan sağlığı ile ilgili dengeyi göz etmemiz gerekli. İnsanımızın can emniyeti başta gelen görevimiz." ifadelerini kullandı.

Başıboş köpekler için 3 bakanlıktan ortak çalışma!
Son Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba 15:52
17 Nisan 2024 Çarşamba 14:46

Gün geçmiyor ki başıboş sokak köpekleriyle ilgili yeni bir haber almayalım. Türkiye'nin adeta kanayan yarası haline gelen sorun için harekete geçiliyor. Sosyal medyada ve televizyon ekranlarında sıkça dile getirilen sorun için harekete geçileceğinin sinyalini veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı ile birlikte sokak köpeklerine ilişkin hazırladıkları çalışmada sona gelindiğini açıkladı.

Habertürk TV'de yayınlanan 'Gün Başlıyor' adlı programda sunucu Ela Rumeysa Cebeci, Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır ile konuyu masaya yatırdı. 

"SORUN ÇÖZÜLMELİ" MESAJI

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Habertürk'e yaptığı özel açıklamaları anlatan Fevzi Çakır şöyle konuştu: "Dün sayın bakanla bir temasım oldu. Tunç, Bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğini ifade etti. 'Hayvanların korunması hususunda hepimiz hassasız, can dostlarımızı her türlü kötü muameleden korumak için gerekli tedbirleri almaya devam ederken insan sağlığı ile ilgili hassas dengeyi göz etmemiz gerekli.

3 BAKANLIKTAN ORTAK ÇALIŞMA

İnsanımızın can emniyeti başta gelen görevimiz. Bu konuda yürüttüğümüz Adalet Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı olarak bir çalışmamız var. Taslak çalışmamızı TBMM’nin takdirine sunacağız.' dedi. 3 bakanlığın yürüttüğü çalışmada artık sona gelindiğini ifade etti."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar