Bakan Soylu açıkladı: Artvin'deki selde can kaybı yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sel felaketinin yaşandığı Artvin'de açıklamalar yaptı. Bakan Soylu Artvin'de can kaybının olmadığının altını çizerek "Tüm tedbirlerimizi alıyoruz, tahliyeler yapılıyor" dedi.

Bakan Soylu açıkladı: Artvin'deki selde can kaybı yok
Son Güncelleme: 22 Temmuz 2021 Perşembe 15:32
22 Temmuz 2021 Perşembe 15:30

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu selin vurduğu Artvin'in Arhavi ilçesinde incelemelerde bulundu. Yetkililerden son duruma ilişkin bilgi alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir iş makinesine binerek su biriken sokak ve caddelerdeki durumu, ekiplerin çalışmalarını inceledi.

Sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, can kaybı olmadığını, iki kişinin yaralandığını söyledi.

Yarın saat 24.00'e kadar kuvvetli yağış uyarısının devam ettiğini söyleyen Soylu, gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.

Soylu, "Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Baraj patladı iddiası doğru değil. Gerekli tahliyeler yapılıyor" diye konuştu.

Bakan Soylu'nun yaptığı açıklamalar şöyle:

"Birçok arabayı sel sular altına aldı. Tüm bunlarla ilgili hasar tespitlerimiz gerçekleştirilecektir. El birliğiyle üstesinden geleceğiz. Bizi sevindiren şey can kaybının olmaması. Çok az yaralımız var. Hastanemizin alt katını su basmıştı. Acil bölüm hizmetini yapmaya devam ediyor. Tüm iş makinalarımız çalışmaya devam ediyor. İnşallah bunun üstesinden geleceğiz. Beklenenin çok üstünde, mevsim normallerinin üstünde bu yağışlar. Böyle bir bilgi ok. Yanlış bilgi. Herhangi bir baraj da yok baraj patlaması da yok. Vatandaşımızın ‘baraj patlayıp geldiği’ yönündeki bilginin doğru olmadığını söylemek istiyorum. Bu bilginin yanlış olduğunu ifade etmeye çalıştık.

Yarın gece saat 24.00’e kadar, tabi bu Meteoroloji’nin ilk uyarısı, tüm yöneticilerimiz aracılığıyla paylaştık, yağış uyarısı devam ediyor. Kuvvetli yağış uyarısı devam ediyor. Tüm tedbirlerimizi buna göre alıyoruz."

24.00’e kadar yağış bekliyoruz. İnşallah olmaz ki bu hasarları gidermemiz için fırsat tanır. Rize’deki birçok ekibimizi çektik. Rize’de arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Oranın da bir bölümünü tutmak suretiyle tüm makineleri buraya çektik."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar