Bakan Mehmet Şimşek, Ocak 2026 enflasyonunu değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TÜİK’in bugün açıkladığı ocak ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulunarak "Yıllık kira enflasyonu ise bir önceki yılın aynı ayına göre 44 puan azaldı" dedi.

Bakan Mehmet Şimşek, Ocak 2026 enflasyonunu değerlendirdi
Son Güncelleme: 3 Şubat 2026 Salı 14:54
3 Şubat 2026 Salı 14:52

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayı enflasyonunu açıkladı.

Enflasyon, ocakta aylık bazda yüzde 4,84, yıllık bazda yüzde 30,65 oldu.

Verinin açıklanmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla enflasyon verisine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

Ocak ayı enflasyon gerçekleşmesinde, olumsuz hava koşullarının etkisiyle uzun dönem ortalamasının oldukça üzerinde artan gıda fiyatları ile dönemsel unsurlar belirleyici oldu.

Bakan Mehmet Şimşek, Ocak 2026 enflasyonunu değerlendirdi - Resim : 1

"YILLIK ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞ 21 AYDIR ARALIKSIZ SÜRÜYOR"

Aylık enflasyon, beklentilerin üzerinde gerçekleşirken yıllık enflasyon yüzde 30,7’ye geriledi. Yıllık hizmet enflasyonundaki düşüş 21 aydır aralıksız devam ederken, temel mal enflasyonu yüzde 17,4 ile ılımlı seyrini sürdürdü.

Yıllık kira enflasyonu ise bir önceki yılın aynı ayına göre 44 puan azaldı.

Ocak ayına özgü faktörlerin, enflasyonun ana eğilimi üzerindeki etkisinin sınırlı kalmasını öngörüyoruz.

"DEZENFLASYON POLİTİKALARIMIZA KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ"

Arz yönlü adımlarla desteklenen dezenflasyon politikalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Böylece enflasyonun ana eğiliminin gerilemesini ve fiyatlama davranışlarındaki katılıkların azalmasını bekliyoruz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar