için kaldı

Bakan Kurum'dan salda gölüne ilişkin açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, paylaşılan olumsuz görüntülerin Salda Gölü’nü koruma eksenli projeyi kesinlikle yansıtmadığını belirterek, "Salda Gölü bizim kalbimiz, en değerli varlıklarımızdan bir tanesidir" dedi.

Bakan Kurum'dan salda gölüne ilişkin açıklama
Son Güncelleme: 14 Nisan 2020 Salı 17:01
14 Nisan 2020 Salı 16:58

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, paylaşılan olumsuz görüntülerin Salda Gölü’nü koruma eksenli projeyi kesinlikle yansıtmadığını belirterek, "Salda Gölü bizim kalbimiz, en değerli varlıklarımızdan bir tanesidir. Salda Gölü ile ilgili olarak sosyal medyada bizlerin de asla kabul etmeyeceği görüntülerle ilgili, gerekli soruşturmayı başlattık. Salda geleceğe en doğal haliyle ulaşacak. Milletimiz müsterih olsun." dedi.

Bakan Kurum ayrıca Salda Gölü proje alanına 7 gün 24 saat esasına göre çalışan kamera sistemi kurulacağını belirterek dileyen vatandaşların istedikleri her an projeyi internet ortamında izleyebileceklerini söyledi.

TOKİ'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da "Müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmış olup, sorumlu olan personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır." denildi. TOKİ'nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Paylaşımlarda yer alan görüntüler yüklenici firmanın şantiye alanı ve otopark bölümünde arazi düzenleme görüntüleri olup, koruma amaçlı oluşturulan yaklaşım mesafesinin dışında küçük bir alandır. Bu görüntüler kamuoyu gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak bizleri de oldukça rahatsız etmiştir.

Yüklenici firmaya makineli araçların inşaat alanına kesinlikle sokulmaması talimatı verilmesine rağmen bu konuda yeterli hassasiyet gösterilmemiştir. Yüklenici firma hakkında kusurlu davranışları nedeniyle gerekli maddi ve sözleşmesindeki diğer ceza hükümleri işletilmiştir. Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmış olup, sorumlu olan personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır."

Açıklamada, bu tür görüntülerin bir daha kesinlikle yaşanmayacağı, çalışmaların çevre hassasiyetini ve kamuoyu duyarlılığını gözetecek şekilde yürütüleceği belirtildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar