için kaldı

Bakan Kurum: İzmir'de 13 bin 500 konut inşa edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İzmir'de toplamda tamamladığımız konut sayısı 13 bin 500'dür. Bunun maddi değeri yaklaşık 9 milyar TL. Güzel İzmir'imizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık ve mücadeleyi hep birlikte verdik" dedi.

Bakan Kurum: İzmir'de 13 bin 500 konut inşa edildi
Son Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 22:36
20 Nisan 2022 Çarşamba 22:26

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir'in Seferihisar ilçesinde inşa edilen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konutlarında incelemede bulundu. Çalışmalara dair bilgi alan Bakanlar Kurum ve Soylu'ya İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, bazı AK Parti İzmir milletvekilleri ile bürokratlar eşlik etti.

 “5 bin 400 konutluk bağımsız bölümlerin bu yılsonuna kadar teslimleri yapılacak”

 Burada açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum, “AFAD’ımızla, Kızılay’ımızla, TOKİ’mizle, İlbank’ımızla, bakanlarımızla, milletvekillerimizle, güzel İzmir’imizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık, o mücadeleyi hep birlikte verdik. İzmir’imize geçmiş olsun dileklerimizi tekrar iletiyorum. Milletimizin başı sağ olsun, İzmir’imizin başı sağ olsun. İzmir’in deprem riskini bertaraf etmek amacıyla gerek şehir merkezine yapmış olduğumuz İzmir tarihinin en büyük dönüşüm projelerinden biri olan 5 bin 400 konutluk bağımsız bölümlerin bu yılsonuna kadar teslimleri yapılacak. İzmir’in merkezinde de deprem dönüşümüne ilişkin konutlarımızı yapıyoruz. Seferhisar’da bulunduğumuz noktada yaklaşık bin 50 bağımsız bölümden oluşan ve şu an gezdiğimiz zemin+3 katı geçmeyen yerel mimariye uygun bodrum kayrak taşıyla kaplanmış, bölgenin renklerini ve dokusunu yansıtan projemize ilişkin de 22 bin başvuru aldık. Kuralarını çektik. Yakın bir zamanda da vatandaşlarımızla sözleşmelerimizi imzalayacağız. Bu yılsonunda da buradaki konutlarımızı teslim ediyor olacağız.” dedi.

 “İzmir’de tamamlanan konut sayısı 13 bin 500, devam eden konut sayısı 10 bin 200

 Bugüne kadar TOKİ Başkanlığı eliyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde İzmir’de toplamda tamamlanan konut sayısının 13 bin 500 olduğunu belirten Bakan Murat Kurum,  “Maddi değeri yaklaşık 9 milyar liraolan bu yatırımı İzmir’imize yaptık ve vatandaşlarımıza teslim ettik. Hastanelerimiz, stadyumlarımız, okullarımız, camilerimizle yine İzmir’imizin ihtiyaç duyduğu projeleri bir bir gerçekleştiriyoruz. Şu an devam eden konutlarımıza da baktığınızda yaklaşık 10 bin 200 bağımsız bölümden oluşan konutlarımız da devam ediyor. Biz İzmir’imize şu sözü verdik: Deprem riskini bertaraf etmek amacıyla İzmir’in her yerinde dönüşüm anlayışıyla projelerimizi gerçekleştireceğiz ve bu sayede inşallah deprem riskini bertaraf edecek adımlarımızı atacağız. Tabii sadece bizimle bu adımlar atılmıyor. Burada milletimizle, belediyelerimizle herkesin elini taşın altına koyacağı bir süreci birlikte yönetmemiz gerekiyor. Burada belediyelere de çağrım; yapılması gereken her türlü dönüşüm projesinde işin içine girmeleridir. Bakanlık olarak her türlü desteği verdiğimizi ve vereceğimizi yine buradan da, Seferihisar’dan da iletmek istiyorum.” diye konuştu.

 Seferihisar ilçesinde 2022 yılında yeni sosyal konutlar inşa edilecek

 Seferihisar’da vatandaşların yeni sosyal konut talepleri olduğunu kaydeden Murat Kurum, “İnşallah 2022 yılı içerisinde, önceliği Seferihisar’da oturan kardeşlerimize vermek üzere, sosyal konut projemizi TOKİ Başkanlığımız eliyle çıkıyor olacağız.” açıklamasında bulundu.

 Esnafın yeni sanayi sitesi yapılması talebi

 Doğanbey Ürkmez Sanayi Sitesi’ne ilişkin vatandaşımızın, esnafımızın sanayi sitesinin yapılmasına ilişkin talepleri var.” diyen Kurum, Burayı da Hazine arazisi üzerinde sanayi sitemizle, kooperatifimizle birlikte çalışacağız. İnşallah mutabakata geldiğimizde ya TOKİ Başkanlığımız eliyle ya da Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüzle birlikte yapım sürecini de gerçekleştirip sanayi sitesinde esnafımızın, vatandaşımızın huzurlu olacağı bir alanı kazandırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

 “65 bin metrekarelik millet bahçesi projelendiriyoruz”

 Saraycık’ta 65 bin metrekarelik alanda Kaymakamlıkla birlikte bir millet bahçesi projelendirildiğini söyleyen Bakan Kurum, “Bu millet bahçesinde de Saraycık’ın, Seferihisar’ın, burada gençlerin, kadınların, çocukların vakit geçireceği bir millet bahçesi için de projelendirme sürecini başlattık. İnşallah en kısa zamanda Saraycık’ta millet bahçemizi Seferihisar’a kazandırmış olacağız.” şeklinde konuştu.

 Seferihisar Camikebir Mahallesi konutları

 İzmir’in Seferihisar ilçesi Camikebir Mahallesi’nde 1. Bölgede altyapı ve çevre düzenlemesiyle birlikte 410 konut, 30 dükkân, 1 cami, 1 ilköğretim okulu; 2. Bölgede ise yine altyapı ve çevre düzenlemesiyle birlikte 612 konut ve 1 camiinşa ediliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar