Bakan Kurum: Biz eser üreteceğiz afetlerde tatile gitmeyeceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Çekmeköy Taşdelen Alemdağ Köprülü Kavşak Temel Atma, Belediye Önü Meydan ve Kapalı Otopark Temel Atma ve Millet Bahçesi Fidan Dikim Töreni’ne katıldı.

Bakan Kurum: Biz eser üreteceğiz afetlerde tatile gitmeyeceğiz
Son Güncelleme: 25 Nisan 2023 Salı 23:57
25 Nisan 2023 Salı 23:53

Bakan Murat Kurum, güne Çekmeköy Belediyesi “İş İnsanları, Muhtarlar, Site Temsilcileri ile Kahvaltı Programı” ile başladı. Sonrasında “Maksat Muhabbet Gençlik Programı’na” katılan Kurum, gençlerle bir araya gelerek sohbet etti. Bakan Kurum’un, bir sonraki durağı ÇekmeköyHacı Yusuf Cebir Cami’siydi. Burada Meydan Buluşması Çay Sohbeti’nde vatandaşlarla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Kurum, daha sonra ÇekmeköyTaşdelen Alemdağ Köprülü Kavşak Temel Atma, Belediye Önü Meydan ve Kapalı Otopark Temel Atma ve Millet Bahçesi Fidan Dikim Töreni’ne katıldı. Törende konuşma yapan Bakan Kurum, her adımda gençlerin geleceği adına, daha güzel şehirler kurabilmek adına yapılan mücadelelerin,21 yıldır şehirlere yansıdığını ifade etti.

“Bir, beraber olduk ve tüm zorlukların üstesinden geldik. Hep eser, eser siyaseti dedik ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemize, Çekmeköy'ümüze dev eserler kazandırdık”

Millete hizmet yolunda 21 yılı geride bıraktıklarını belirten Bakan Kurum, “Bir olduk, beraber olduk ve tüm zorlukların üstesinden geldik. Hep eser dedik, eser siyaseti dedik ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemize, Çekmeköy'ümüzedev eserler kazandırdık. Allah'ın izniyle inşallah 14 Mayıs'tan sonra da ülkemizin, milletimizin, Çekmeköy'ün layık olduğu eserleri kazandırmaya devam edeceğiz. Çekmeköy’ümüzünuzun zamandır beklediği kavşağımızın, yine belediye önünde yapacağımız meydanımızın, otoparkımızın, kazandırdığımız 3 millet bahçemizi inşallah toprakla, fidanla buluşturacağız. Ben kavşağımızın, yollarımızın, bisiklet yollarımızın, millet bahçelerimizin, kütüphanelerimizin, spor salonlarımızın şimdiden tüm Çekmeköylü kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“Tek bir riskli yapı kalmasın, 16 milyon İstanbullu kardeşim bir an önce yeni yuvalarına kavuşsun diye 1,5 milyon konutluk büyük İstanbul dönüşümünün ilk temellerini Gaziosmanpaşa'da artık”

Sevdalısı oldukları bu aziz şehre 21 yıldır dev yatırım ve eserlerle 963 mahallesini süslediklerini kaydeden Bakan Kurum, “Milletimiz için, İstanbul’umuz için onlarca millet bahçesi, binlerce sağlıklı yeni yuvalar, İstanbul Finans Merkezi’ni, dünya tarihinin en büyük kentsel dönüşüm hamlesi ile istikbale doğru İstanbul'umuzu emin adımlarla yürütüyoruz. Durmadan, yılmadan, yorulmadan 39 ilçemizde semt semt, mahalle mahalle, sokak sokak hizmet götürmeye devam ediyoruz. İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmasın ve 16 milyon İstanbullu kardeşim bir an önce yeni yuvalarına kavuşsun. Ve bu manada işte bayramın birin günü 1,5 milyon konutluk büyük İstanbul dönüşümünün ilk temellerini de Gaziosmanpaşa'da milletimizin coşkusuyla birlikte artık. İnşallah İstanbul’umuzdaki riskli konutlarımızı dönüştüreceğiz ve 6 milyon İstanbullu kardeşimizi daha güvenli alanlara taşıyacağız.” diye konuştu.

“İstanbul’da 100 yılın dönüşümünün temellerini attık, yarısı bizden olsun, devletimiz karşılasın dedik. Kardeşlerimizi ne köhne yapılara, ne köhneleşmiş zihniyetlerin, yöneticilerin insafına bırakmadık, bırakmayacağız”

İstanbul’da 100 yılın dönüşümünün temellerini attıklarını ifade eden Bakan Kurum, “Dedik ki ‘Yarısı Bizden olsun. Yarısını devletimiz karşılasın ve İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlansın dedik. 100 yılın dönüşümünün temellerini attık ve devletimizin tüm imkânlarını vatandaşımız için, sizler için seferber ettik. Ve kardeşlerimizi ne köhne yapılara, ne köhneleşmiş zihniyetlerin, yöneticilerin insafına bırakmadık, bırakmayacağız dedik. Ve işte İstanbul’un havasını soluyan evlatlarımızın yeşille iç içe bir hayatı olsun istedik. Bu anlayışla İstanbul'umuzda 48 tane millet bahçesi kazandırıyoruz. Bugün 2,5 milyon metrekare büyüklüğünde 15 millet bahçemizi milletimizin, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Gelin hep birlikte bir taşını dahi dünyalara değişemeyeceğimiz bu kutlu şehrimizi afetlere karşı dirençli hale getirelim. Gelin hep birlikte yeşilini hep birlikte koruyalım, evlatlarımıza en güzel haliyle bırakalım. Yepyeni bir İstanbul'u, mavi İstanbul'u, yeşil İstanbul'u hep birlikte kuralım. Herkesin İstanbul’unu, herkesin İstanbul'unda huzur içerisinde, güven içerisinde mutlu yaşadığı İstanbul'u el birliğiyle inşa edelim.” Şeklinde konuştu.

“Dönüşümü Çekmeköy’den başlatıyor, 6 bin 354 konutluk binalarımızı da kentsel dönüşüme alıyoruz.Yarısı Bizdenkampanyasıyla birlikte tamamını dirençli hale getiriyoruz”

Çekmeköy’ün rahat, mutlu, huzurlu bir şekilde yaşaması için ne gerekiyorsa bugüne kadar olduğu gibi yapmaya devam edeceklerini ifade eden Bakan Kurum, “Çekmeköy'e alt ve üst yapı çalışmaları kapsamında İller Bankamızla tam 316 milyon liralık yatırım yaptık. Bisiklet ve yürüyüş yolları, otoparklar, meydanlar, kapalı pazar yeriyle hem esnafımızın, hem de vatandaşımızı daha iyi koşullarda alışveriş yapmalarını, hizmet almalarını sağladık. Çekmeköy’ün yine Çamlık, Hamidiye, Mehmet Akif merkez ve Sinan mahallelerindeki sitelerde 284 binamızda yaklaşık 20 bin 500 vatandaşımız yaşıyor. Burada bu dönüşümü hızlandırabilmek adına vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin talebi doğrultusunda 6 bin 354 konutluk ve yine iş yerlerinden oluşan bu binalarımızı da kentsel dönüşüme alıyoruz. Dönüştürüyoruz ve inşallah yarısı bizden kampanyasıyla birlikte Çekmeköy'ümüzün tamamını da dirençli hale getiriyoruz, dönüşümü Çekmeköy'de de başlatıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“İstanbul'la ilgisi olmayan şu anki belediye başkanımızın Çekmeköy'e dair hiçbir icraatı, yatırımı olmadığı bir projeyi biz bugün hayata geçiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Çekmeköy’ün ne ihtiyacı varsa hepsini yapar”

Bakan Kurum bir müjdeyi daha paylaşmak istediğini belirttiği konuşmasında, “Soğukpınar mahallemizde yıllardan beri çözülemeyen ve 500 vatandaşımıza ilgilendiren mülkiyet ve imar problemine ilişkin de bu alanımızı rezerv alan yapıyoruz. Ve rezerv alanla belediyemizle birlikte önce vatandaşlarımıza mülkiyetlerini, tapularını vereceğiz, ardından da imar planlarını yapacağız. Vatandaşımız ister kendisi, ister belediyemize, ister bakanlığımıza, yine burada sağlam, güvenliği konutlarını inşallah yapıyor olacak. Tabii Çekmeköyiçin, Çekmeköylü kardeşlerimiz için bu çok önemli. İçerisinde parklarımızın, yürüyüş yollarımızın olduğu 50 bin metrekare ve yine 61 bin metrekarelik 2 park projemiz mevcut. İşte burada hep birlikte Çekmeköy'ün köprülü kavşak projesinin temellerini atıyoruz. Bu proje daha önce rahmetli Kadir Topbaş başkanımızın Çekmeköy’e armağan ettiği, çalıştığı, uğraştığı ancak maalesef İstanbul'la ilgisi olmayan şu anki belediye başkanımızın bu projeye, Çekmeköy'e dair hiçbir icraatı, yatırımı olmadığı bir projeyi biz bugün hayata geçiriyoruz. Biz Çekmeköy'ü, Çekmeköy’ün insanlarını, İstanbul’umuzu seviyoruz. İstanbul'un bir sorunu varsa, bu sorunun çözümüne ilişkin iradeyi de güçlü bir şekilde ortaya koyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin yapmadığı kavşak projesinin bugün temellerini atıyoruz. Yani onlar ister yapsın, ister yapmasın. Biz milletimizi ne ihtiyacı varsa orada olacağız. Onlar yapsa da, yapmasa da biz Sayın Cumhurbaşkanımız kavşağımızı da yapar, Metro’muzu da, parkımızı, yeşil alanımızı da yapar. Çekmeköy’ün ne ihtiyacı varsa hepsini yapar. Ayrıca belediyemizin önünde bir meydan projesini başlatarak Çekmeköy'ün çehresini de değiştiriyoruz. Orada kapalı otoparklarıyla İller Bankamızın destekleriyle birlikte park sorununa da çözüm üretiyoruz.” dedi.

Çekmeköy’deki 3 okulumuza kapalı spor salonu, yaklaşık 200 milyon lira maliyetle 100 bin metrekare alanda bir millet bahçesi kazandırıyoruz”

Çekmeköy Belediyesinin öğrencilere, gençlere 5 bin lira eğitim desteği verdiğini anımsatan Bakan Kurum, “İnşallah bu destek bundan sonra 7 bin liraya çıktı. Yine gençlerimiz bize spor alanlarına ihtiyaç duyduklarını söylediler. Orada 3 okulumuza Kapalı Spor Salonu kazandırma sözü verdik. Okullar açılmadan da çocuklarımızın hizmetine inşallah sunuluyor. Bitti mi, bitmedi. Yine 100 bin metrekare alanda bir millet bahçesi kazandırmak için yaptığımız yaklaşık 200 milyon lira yatırım maliyetiyle içinde kıraathaneleriyle, kütüphaneleriyle çok modern bir sosyal yaşam alanını ilk fidanlarıyla, toprakla buluşturuyoruz. Ve bu projemizi de kısa zamanda Çekmeköy'ümüze kazandıracağız. Ayrıca Alemdağ ve Reşadiye mahallelerimizde trafik yoğunluğu sebebiyle Kuzey Marmara çevre otoyoluna bağlayacak yan yol imar planımızı da onayladık. Ayrıca Alemdağ ve Reşadiye mahallelerimiz de trafik yoğunluğu sebebiyle Kuzey Marmara Çevre Otoyolu’na bağlayacak yan yol imar planımızı da onayladık, bu yol hem Çekmeköy'ü rahatlatacak hem de alternatif bir çıkış olacak. İnşallah o yolu da Ulaştırma Bakanlığımıza belediyemizle birlikte Çekmeköy'ümüzekazandıracağız. Tüm bu eserlerimiz inşallah sizler için hayırlı olsun diyorum.” ifadelerine yer verdi.

“3 gün önce orada Gaziantep'te, Kahramanmaraş'ta kardeşlerimize köy konutlarımızın anahtarlarını teslim ettik ve onlara sözümüzdür bir yıl içerisinde 319 bini toplamda 650 bin konutumuzu oradaki şehirlerimizi ayağa kaldıracak anlayışa hızlı bir şekilde inşa edeceğiz”

Her zaman eser siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, hiçbir zaman dedikoduların, iftiraların içinde olmadıklarını ifade eden Bakan Kurum, “Biz işte hep eserlerin peşinden koştuk. Sayın Cumhurbaşkanımız sosyal devlet anlayışı ile başlattığı eser siyasetiyle devam ettirdiği süreçte biz de hep eserin hizmetin peşinden koştuk.  Bu anlayışla çalıştık. Hiçbir zaman hiçbir zaman dedikoduların iftiraların içinde olmadık. Hep uzaklaştık. Hep eser neredeyse hizmet neredeyse orada olduk. İşte Kahramanmaraş merkezi depremler; büyük acılar yaşadık ve gittik vatandaşlarımıza sözler verdik. Dedik ki sizin hızlıca evlerinizi yapacağız. Hamdolsun 15 gün sonra sözleşmelerimizi imzaladık.  46. gün sonra temellerimizi attık ve depremden 2.5  ay geçti, 2.5 ay geçti şu an 113 bin konutumuzun sözleşmesini yaptık, inşaatlarına başlattık. 3 gün önce orada Gaziantep'te, Kahramanmaraş'ta kardeşlerimize köy konutlarımızın anahtarlarını teslim ettik ve onlara sözümüzdür bir yıl içerisinde 319 bini toplamda 650 binkonutumuzu oradaki şehirlerimizi ayağa kaldıracak anlayışa hızlı bir şekilde inşa edeceğiz. Çünkü biz hep milletimizin yanında olduk. İşte milletimizi yalan yanlış söylemlerle algılarla hiçbir zaman aldatmadık. Biz hep afetzede kardeşimiz vatandaşımız, milletimiz ne istedi ise orada olduk.” diye konuştu.

“Bizi milletimizin yanında bulursunuz ve biz bu anlayışla çalışacağız, eser üreteceğiz afetlerde tatile gitmeyeceğiz”

Bakan Kurum, her zaman milletin yanında olduklarının altını çizerek, şöyle devam etti:
Bizi ararsanız nerede bulursunuz biliyor musunuz? Bizi ararsanız Elazığ’da, Malatya’da afetzede kardeşlerimiz için teslim ettiğimiz konutların anahtar tesliminde bulursunuz. Bizi ararsanız İzmir'de deprem olmuştur, Kılıçdaroğlu'nunmilletvekili olduğu İzmir'de, İzmir tarihinin en büyük dönüşümünü yaparken bulursunuz. Bizi ararsanız Antalya, Muğla yangınları olmuştur. Oradaki ormanlarımızın, oradaki vatandaşlarımızın evlerini yaparken bulursunuz. Bizi ararsanız Kartal'da bina çökmüştür, binanın etrafındaki dönüşümü yaparken vatandaşımızın acısına ortak olurken bulursunuz. Bizi ararsanız Kağıthane'de istinat duvarı kaymıştır, kayan istinat duvarı ile beraber o Yahya Kemal'in dönüşümünü yaparken bulursunuz. Bizi ararsanız Elazığ'ın, Hatay'ın, Malatya'nın Gaziantep'in yollarında bulursunuz.  Afetzede kardeşlerimizin yanında bulursunuz. Bizi ararsanız Çekmeköykavşağının temel atmasında bulursunuz. Bizi ararsanız bizi durduramayacaksınız, bizi yıldıramayacaksınız diye haykıran liderimiz Cumhurbaşkanımız genel başkanımızın yanında bulursunuz, milletimizin yanında bulursunuz ve biz bu anlayışla çalışacağız, eser üreteceğiz afetlerde tatile gitmeyeceğiz. Milletimize söz veriyor isek sözlerimizi tutacağız. Sözlerimizin, eserlerimizin peşinden koşacağız ve bu anlayışla çalışacağız.

“Bir tarafta ülkemiz, milletimiz için ‘Türkiye Yüzyılı’ diyenler var diğer tarafta ülkemizi yüzyıl geri götürmek isteyenler var”

Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birinin yaşanacağına vurgu yapan Bakan Kurum, şunları söyledi:
“Bu millet, Çekmeköy; eserlerin, hizmetlerin en güzeline layık. Biz bu anlayışla yine Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcını yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu hizmetleri bir bir götürmeye devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimlerinden birine gidiyoruz. 14 Mayıs'ta seçime çok az kaldı ve açıkça görüyoruz ki artık saflar netleşti. Bir tarafta dev projeleri ile yükselen bir Türkiye diyen Cumhur İttifakımız var diğer tarafta Türkiye'ye dair tek bir projesi olmayan Kılıçdaroğlu var. Bir tarafta milleti için vatandaşı için duble yollar, köprülü kavşaklar, tüneller, hızlı trenler, konutlar, sosyal konutlar, millet bahçeleri, havalimanları yapan Cumhurbaşkanımız var. Diğer tarafta milletin gönlüne boş vaatlerle girmeye çalışanlar var. Bir tarafta ülkemiz için milletimiz için Türkiye Yüzyılı diyenler var. Diğer tarafta ülkemizi yüzyıl geri götürmek isteyenler var. Bir tarafta İstanbul'umuz için İstanbul'un tarihi dönüşümünü başlatanlar var, İstanbul'un dönüşümü adına her türlü fedakârlığı yapıp bugüne kadar tüm Türkiye'de 12 milyon vatandaşımızı sağlam güvenlik konutlarına yerleştirenler AK Partimiz, Cumhurbaşkanımız var. Bir tarafta da seçim meydanlarında gelip söz verip İstanbul'un deprem bütçesini 6 kat düşürüp bu paraları da reklam, algıya harcayanlar var. Yılda 20 bin konut yapacağız deyip de, 5 yılda 100 bin konut sözünü tutmayanlar var. Biz her zaman milletimizin, kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya da Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Bu millet bizim arkamızda olduktan sonra bu millet bize destek olduktan sonra bizim yapamayacağımız hiçbir şey yok. Buna emin olabilirsiniz.”

“Sözümüzü yükseltmeyeceğiz, biz değil, eserlerimiz konuşacak, kavşaklarımız, yollarımız, binalarımız, parklarımız, bahçelerimiz konuşacak”

“Martın sonu bahar olacak” diyen Millet İttifak’ının vaatlerini bugüne kadar yerine getirmediğini kaydeden Bakan Kurum sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne hikmetse o baharı biz ne İstanbul'da ne Ankara'da ne İzmir'de ne Çekmeköy'de göremedik. Tam 4 yıl oldu 4 koca yıl ben 5 yıllık Bakanlık vazifesi yürütüyorum. 5 yılda 81 ilimizde 500 kere ziyaret ettim, 500 kere ekibimizde belediye başkanlarımızla birlikte hizmetlerimizi, eserlerimizi götürdü. Bunların vadettiği baharları bu millet bir türlü göremedi. Ama ne gördük biliyor musunuz yalancı baharı gördük yalancı baharı karda kapanan yolları, yolda kalan otobüsleri, yapılmayan sözleri, atılmayan kavşak temellerini ve her şeyi gördük ama hizmet, eser göremedik. Şimdi kalkmışlar yine utanmadan sıkılmadan yine baharlar gelecek diyorlar. Buradan Çekmeköy'den onlara soruyoruz. Yahu sizin vadet ettiğiniz yalancı baharlardan bu millete ne hayır geldi ki şimdi gelsin. Biz kardeşim kararlıyız, AK Parti olarak, cennet vatanımızı, şehirlerimizi, vatandaşlarımızı bunların yalancı baharlarına, yalan rüzgarlarına, sahte vaatlerine terk etmedik, terk etmeyeceğiz. Hep çalışacağız, çalışan tarafta olacağız. Sözümüzü yükseltmeyeceğiz, biz değil, eserlerimiz konuşacak. Kavşaklarımız, yollarımız, binalarımız, parklarımız, bahçelerimiz konuşacak.”

“Bu seçim İstanbul’umuz Finans Merkezi ile ekonomik bağımsızlığını güçlendirsin orada yeni istihdam alanları oluşsun, İstanbul’umuz; finansın, ekonominin merkezi olsun diyenlerle, Londra’daki tefecilerden; seçimden sonra gidip borç alacağız diyenlerin seçimi olacak”

Bakan Kurum, bu seçimde partilerin değil, zihniyetlerin yarıştığını belirterek, Projeler yarışacak. Güzel emellerle, kötü emeller, umut dolu hayaller ile işte hiçbir hayali olmayanların yarışı olacak. Bu seçim İstanbul’umuzun Finans Merkezi ile ekonomik bağımsızlığını güçlendirsin orada yeni istihdam alanları oluşsun, İstanbul’umuz finansın, ekonominin merkezi olsun diyenlerle, Londra’daki tefecilerden; seçimden sonra gidip borç alacağız diyenlerin seçimi olacak. Bu seçim Türkiye üretsin, ihraç etsin, cari fazla versin diyenlerle, Türkiye tüketsin, ithal etsin, ne gerek var borca saplanalım diyenlerin seçimi olacaktır. Bu seçim SİHA’lar, TOGG’lar, TCG Anadolu diyenlerle; SİHA’lar yerli değil, SİHA’larınüretimini durduracağız, TOGG milli değil, İtalya’da üretiliyormuş diyenler, TCG Anadolu gemisi de neymiş diyenlerin seçimidir. Bu seçim Türkiye’de 5 yılda 484 tane millet bahçesi kazandıranlarla, İstanbul’daki yapılmış, o dikey bahçeleri sökenlerin, İzmir’de türlü türlü bahanelerle ağaçları kesenlerin seçimi olacaktır.” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar