Bakan Çavuşoğlu NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü
Son Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 12:54
26 Mayıs 2022 Perşembe 12:43

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir" denildi.

STOLTENBERG'DEN 4'LÜ ZİRVE TEKLİFİ GELMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsrail ve Filistin'e yaptığı seyahat sırasında İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvurularına ilişkin açıklama yapmış ve  NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Türkiye, İsveç, Finlandiya ve NATO'nun katılacağı 4'lü bir zirve yapılmasını önerdiğini açıklamıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in görüşmesinde bu teklifin de konuşulduğu düşünülüyor.

5 SAAT SÜREN NATO ZİRVESİ

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurularına ilişkin istişareler dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşti. 5 saat süren görüşmelerde Türk heyetine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, İsveç heyetine İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström ve Finlandiya heyetine ise Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara başkanlık etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar