için kaldı

Bakan Akar: Şu ana kadar 61 terörist öldürüldü! Pençe-Kilit sonlarını getirecek!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde tek amaçlarının teröristle mücadele etmek olduğunu söyleyerek, “Terörist neredeyse bizim hedefimiz orası. 40 yıldan beri asil milletimizin başına bela olan musallat olan bu terör belasından kurtulacağız” dedi.

Bakan Akar: Şu ana kadar 61 terörist öldürüldü! Pençe-Kilit sonlarını getirecek!
Son Güncelleme: 2 Mayıs 2022 Pazartesi 12:06
2 Mayıs 2022 Pazartesi 12:01

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri ziyaretinde valilik tarafından düzenlenen protokol bayramlaşma törenine katıldı.

Kendisini karşılayan protokol üyeleri ile bayramlaşan Akar, açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, “Ramazan Bayramı vesilesiyle dün akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya gittik. Kara kuvvetlerimizin taktik komuta yerinden hem yurtiçinde hem de sınır ötesinde Irak'ın kuzeyinde süren görev yapmakta olan tüm birlik komutanlarımızla uzaktan görüntülü görüşmemizi gerçekleştirdik. Arkadaşlardan faaliyetlerle ilgili rapor aldık, bilgi aldık. O bilgilere istinaden gerekli talimatları verdik. Genelkurmay Başkanımız, kara, deniz ve hava komutanlarımızla beraber bu faaliyetleri icra ettik. Orada arkadaşlarımızın yüksek bir mora ve motivasyonla vatan için millet için ‘ölürsek şehit, kalırsak gazi' anlayışıyla terörle yoğun bir mücadele içerisine olduklarını büyük bir memnuniyetle müşahede ettik. Zor iklim koşullarında, zor arazi koşullarında arkadaşlarımız gerçekten büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla vatan için millet için bayrak için çalıştıklarını gördük. Gerçekten şanlı tarihimize, Türk Silahlı Kuvvetlerinin şanlı tarihine yaraşır bir şekilde terörle mücadele ettiklerini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

"TEK AMACIMIZ TERÖRİSTLERLE MÜCADELE ETMEK"

Akar, “Bizim bildiğiniz gibi Irak ve Suriye'nin kuzeyinde tek amacımız var o da teröristle mücadele etmek. Tek hedefimiz teröristler. Terörist neredeyse bizim hedefimiz orası. İnşallah bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz. Irak'ın, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı, onların hak ve hukukuna saygılı bir şekilde en son teröristi de etkisiz hale getirmek suretiyle 40 yıldan beri asil milletimizin başına bela olan musallat olan bu terör belasından kurtulacağız. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Biraz öncede Kayseri'mize geldik. Burada dostlarımızla, arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle beraberiz. Bugüne kadar yaptığımız terörle mücadelede elde ettiğimiz aslan payı şehitlerimize ait. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlık ve esenlik diliyorum. Yaralılarımız var, onlara da acil şifalar diliyorum” dedi.

"YUNANİSTAN İNATLA PROVOKATİF EYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR""

Türkiye’nin iyi komşuluk, uluslararası ilişkiler ve diyalogdan yana tavrına karşı Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de inatla provokatif eylem ve söylemlerini sürdürdüğünü aktaran Akar, “Bizim, ‘problemlerimizi diyalogla çözelim’ dememiz bir zafiyet değil. Çünkü biz ne oldubittiye izin verecek ne de bizim ve Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını çiğneteceğiz. Bu konuda azimli, kararlıyız ve buna da muktediriz. Yunanistan uluslararası tatbikatlar dahil her seferinde bazı girişimlerle ülkemiz aleyhine birtakım oldubittilere yönelik çalışmalar yapıyorlar, buna asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar